Honnan tudhatod, hogy megtaláltad az igazit? 7 fontos jel, amiből egyértelműen észreveheted

A szakértők szerint a következő jelek azt sejtetik, hogy élethosszig tartó szerelemre találtál.

boldog par cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Arról, hogy létezik-e a nagy Ő, igen sokan eltérő véleménnyel vannak. Vannak, akik szerint nincs ilyen, vannak, akik szerint van, és olyanok is, akik szerint több is lehet belőle. A felfogások különböznek, az viszont biztos, hogy léteznek olyan mély és erős kapcsolatok, melyek hosszú évtizedekig tartanak.

A viszonyok első szakaszában még nehéz megjósolni, hogy hosszú távú lesz-e a szerelem. Egy kis idő elteltével azonban már bizonyos jelek sejtethetik, hogy élethosszig tartó kapcsolat lehet belőle. A szakértők úgy vélik, a következők egyértelműen erre utalnak.

Nyugalom, biztonság és stabilitás

Jeannie Assimos randitanácsadó szerint a tartós, boldog szerelem legfőbb indikátora, hogy a felek megértik egymást, és az együtt töltött idő valahogy természetesnek, egyszerűnek tűnik. Kapcsolatukat a biztonság és a stabilitás érzése jellemzi. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem merülnek fel köztük problémák, nem veszekednek, csupán azt, hogy alapvetően jól érzik magukat együtt, képesek rendezni a vitákat, és őszintén, nyitottan állnak a másikhoz - mindezt úgy, hogy nem esik nehezükre.

Az unalmas percek is jobbak együtt

Az életben rengeteg monoton, unalmas tevékenységet kell elvégeznie az embernek, ám ha valaki megtalálta az igazit, akkor ezeket is szórakoztatóbbá teszi, ha együtt csinálják. Ha a bevásárlás, a mosogatás vagy épp a főzés is kellemesebb együtt, illetve még ezek közben is jól elbeszélgettek, elnevetgéltek, valamint mindenben magától értetődő, hogy segítetek egymásnak, akkor ez szintén nagyon pozitív előjel.

A hibák beismerése

Az is arra utal, hogy megtaláltad az igazit, ha mindketten hajlandóak vagytok beismerni a hibáitokat, és nem szégyelltek bocsánatot kérni értük. Ebben az estben ugyanis a kötelék annyira erős, hogy a felek sokkal fontosabbnak tartják a kapcsolatukat és a problémák megoldását, mint azt, hogy mindig igazuk legyen. Bíznak egymásban, tudják, hogy a másik nem él ezzel vissza, így pedig könnyebben túllendülnek a konfliktusokon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Közös fejlődés és egymás inspirálása

Dr. Rebekah Montgomery klinikai pszichológus szerint, amikor az ember megtalálja élete párját, egyértelmű és természetes lesz mindkettőjük számára, hogy támogatják, segítik egymást a fejlődésben, céljaik és vágyaik megvalósításában. Egy egészséges, hosszú távú kapcsolatban ugyanis a felek jót akarnak egymásnak, nem húzzák vissza a másikat, és a legnehezebb pillanatokban is vigaszt nyújtanak társuknak.

Alapvető a bizalom        

Anita Chlipala párkapcsolati szakértő szerint ebben az esetben a bizalom teljesen magától értetődő, és rendkívül erős. A felek nem félnek megnyílni, sebezhetőnek mutatni magukat a párjuk előtt, mindezek miatt pedig az évek múlásával egyre jobban elmélyítik a viszonyukat és a köztük lévő köteléket.

A megosztás öröme

Lesli Doares coach szerint az is erre utal, ha a pár tagjai minden örömüket, bánatukat és élményüket szinte azonnal meg akarják osztani a szerelmükkel. Ez azt jelenti, hogy rendkívül szoros a kapcsolatuk, és a partner az egyik legfontosabb személy az életükben. Ez a szokás pedig csak még elválaszthatatlanabbá teszi a szerelmeseket.

A jövő gondolata nem kelt félelmet

És van még egy fontos dolog, ami azt jelzi, hogy megtaláltad az igazit. Ebben az esetben ugyanis a közös jövő egyáltalán nem ijeszt meg, hanem inkább boldogsággal, várakozással tekintesz felé. Persze előfordulhat, hogy felüti a fejét a bizonytalanság, de alapvetően nem tartasz attól, hogy milyen lesz majd összeházasodni, esetleg családot alapítani, vagy épp együtt megöregedni a másikkal.

Őszinte rajzokon a párok intim pillanatai

A 29 éves Amanda Oleander azokat az intim helyzeteket ábrázolja, melyekkel minden szerelmes szembesül, és amelyek csak a zárt ajtók mögött történnek meg. Van, hogy humoros ábrákkal mutatja meg, milyen egy igazi párkapcsolat, és van, hogy romantikus képeken örökíti meg az értékes, apró pillanatokat. Ezek a legtöbb párnak ismerősek lesznek.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük