18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Kegyetlen eszközökkel előzték meg a maszturbációt a viktoriánus korban - Miért tartották veszélyes és bűnös dolognak?

Fájdalmas szerkezetekkel akarták megelőzni a viktoriánus korban a férfiak erekcióját, illetve azt, hogy magukhoz nyúljanak.

maszturbalas elleni keszulekek

A viktoriánus kor eszméit a visszafogottság, a túlzott erkölcsösség jellemezték, és a prüdéria uralta: illetlen volt a nyilvános flörtölés, a szex és a nemiség pedig egyenesen tabunak számított.

Az együttléteket csak gyermeknemzés céljából tartották elfogadhatónak, de még ebben az esetben is igyekeztek szabályozni, korlátozni a szeretkezéseket. A legkevésbé bűnös póznak a misszionárius számított, élvezni lehetőleg nem szabadott a szexet, a maximális számot pedig heti kettőben határozták meg. Az önkielégítés természetesen szintén tiltott volt, és mindent elkövettek azért, hogy ezt meggátolják.

Bűnös és veszélyes dolognak tartották a maszturbációt

A maszturbációt nemcsak bűnös tevékenységnek tartották, hanem veszélyesnek is: úgy vélték, hogy impotenciát, mentális zavarokat, őrültséget, gerincsorvadást vagy akár halált is okozhat. Mindezek miatt nemcsak ellehetetleníteni, hanem megelőzni is próbálták. A férfiak esetében a hideg zuhany mellett jóval kegyetlenebb, fájdalmasabb eszközöket is alkalmaztak erre a célra. 

maszturbalas elleni keszulekek 1
Fotó: Getty Images Hungary, en.wikipedia.org

A legtöbb készülék a merevedést és az éjszakai magömlést hivatott meggátolni, méghozzá azért, hogy ne vigye kísértésbe a férfiakat, illetve ne alakulhasson ki az akkoriban „spermatorrhoeának” nevezett jelenség, azaz a spermavesztés. Erről ugyanis szintén úgy tartották, hogy súlyos, kipirulással, légszomjjal, érzékenységgel, melankóliával járó betegséget okoz, az ejakulációval pedig a férfi elveszíti erejét, magabiztosságát, méltóságát.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Készülékek éjszakai merevedés és önkielégítés ellen

Az erekció, a magömlés és az önkielégítés megakadályozására több eszközt is kifejlesztettek, ilyen volt például a jugum penis nevű, hegyes fogakkal ellátott, gyűrűszerű szerkezet. Ezt a nemi szervre kellett húzni, hogy a fájdalom gyorsan véget vessen a merevedésnek. Számos hasonló találmány létezett még: az egyik, masnival összekötött változat belsejéből egyenesen tűk álltak ki a pénisz irányába, ezek fúródtak bele, amikor megduzzadt a vágytól.

maszturbalas elleni keszulekek 2
Fotó: Pinterest, Twitter

Léteztek az erényövhöz hasonló viseletek is, melyek fémből készültek, és nemcsak az izgalmi állapotot gátolták meg, hanem azt is, hogy az illető hozzáérhessen férfiasságához, vagy bárhogy stimulálhassa azt. A 19. század közepén fűzőszerű, rövidnadrággal egybekötött találmány is született, amely szintén ellehetetlenítette az erekciót. A szerkezeteket egyébként általában nemcsak éjszaka, hanem napközben is viselték az urak.

A 20. században bevetették a sokkterápiát alkalmazó elektromos eszközt, ami a merevedést érzékelve áramot vezetett a nemi szervbe. Ennek létezett olyan változata is, mely az éjszaka során figyelmeztető hangot adott ki, ha erekciót észlelt - ezt a szülők is használhatták arra, hogy megelőzzék fiúgyermekeik bűnös tevékenységét. A fiatalok sokszor nem tudtak ellenállni a kísértésnek, de sokan közülük szégyenben éltek miatta, és folyamatosan rettegtek a súlyos következményektől. 

Éjszakai merevedést és maszturbációt gátló elektromos készülék.
Éjszakai merevedést és maszturbációt gátló elektromos készülék.
Fotó: commons.wikimedia.org

A nők számára is léteztek egyébként a korban hasonló célt szolgáló ruhadarabok, fűzők, alsóneműk, de ezek főleg bőrből, textilből készültek. Gyakran javasolták nekik az izgalom és a vágy csillapítására a hideg vizes hüvelyi zuhanyt, a friss levegőt, az egészséges étkezést vagy a speciális diétát. A hölgyeket emellett gyakran titulálták hisztérikusnak, a probléma kezelésére pedig csikló-, illetve vulvamasszázst ajánlottak, melyeket erre specializálódott orvosok végeztek. Ez épp ellentmond a maszturbálás tiltásának.

A maszturbáció tiltása, bűnösnek titulálása a 20. század közepétől halványult el, az 1950-es évektől az emberek lassan elkezdték az élet természetes, egészséges részének tekinteni a nemi vágyat és az örömszerzést.

Így szexeltek a középkorban

A középkorban az egyház az emberek életének szinte minden területét erőteljesen szabályozta. Nem volt kivétel ezalól a szexualitás sem, amit ma már igencsak bizarrnak tűnő kikötések öveztek. Úgy vélték, a szex egyáltalán nem örömszerzésre szolgál, hanem arra, hogy a felek gyermeket nemzzenek. Ezért szigorú feltételeket kellett betartaniuk ahhoz, hogy együttléteik miatt ne kövessenek el bűnt. Nem volt mindegy, mikor hogyan hol, vagy miért bújnak össze a párok.

Képek: en.wikipedia.orghu.pinterest.comhu.pinterest.com
twitter.com/WhoresofYorecommons.wikimedia.org.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük