Vigyázz a szádra, ha az exedről beszélsz!
A szakítás nem könnyű, azonban még nehezebbé teheted, ha nem tartod be minden körülményke között az alábbi szabályokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem könnyű méltósággal kikecmeregni egy fájó véget érő párkapcsolatból, házasságból. Mégis megéri nagyvonalúan csak a szépre emlékezni.

Ha részvétre és vigasztalásra vágysz, a következő mondattal kezdd a beszámolót a szakításodról: ezt még sosem említettem senkinek. Jó, persze, nem teljesen igaz, ám az aktuális hallgatóságod biztosan megbecsüli, és megértéssel, sőt, még önbizalom-növelő dicsérettel is díjazza a kitüntető bizalmadat.

Csak az tartozik másra, amit neki is elmondanál

Bármilyen csábító az egész világnak kiteregetni, mit követett el, miért rúgtad ki, hogyan hagyott el, és így tovább, legfeljebb négyszemközti beszélgetésekben és a legjobb barátaidnak, no meg esetleg a családtagjaidnak tarts panasznapot.
Rájuk is csak mértékkel zúdítsd a szakításotok részleteit, illetve kerüld a túlzásokat. Mindig ügyelj tehát arra, hogy olyan legyen a mondandód, amit egykori szerelmed füle hallatára is bátran megismételnél. A barátaid nem némák ugyanis, megeshet, hogy óvatlanul elkotyognak valahol néhány részletet, ami aztán gyorsan eljut az illetőhöz. Erre persze ő is elmondja a magáét, innen pedig nincs megállás. Álnok bestiának érezheted majd magad, amikor szembesülsz az egyre dagadó és képtelen pletykákkal.

Nagyobb társaságban ne hozakodj elő a szerelmi életed részleteivel!

Mielőtt háromnál több ember előtt nekiállsz sajnáltatni magad, netán szapulni a volt párodat, gondolj arra, mindegy, milyen tanulság csapódik le majd a többiekben, az ilyen helyzetekből biztosan nem jössz ki jól.

Mert vagy szerencsétlennek látnak, aki képes volt egy ilyen szörnyű alakkal összebútorozni, vagy túlfűtött agresszornak, aki nagy valószínűséggel megkeserítette a férfi életét. A lúzer címkét pedig nehezen vakarod le magadról.
Ha inkább elegánsan akarod tudatni, hogy újra önálló lettél, akkor a következőket is betartod: nem nevezed a nevén, inkább csak rejtélyesen, exként említed a volt pasidat.
Aki ismeri, úgyis tudja, kiről van szó. A többieknek valójában mindegy, de legalább nem érzik úgy, hogy a háta mögött beszélsz ki valakit.
Legyen egy kellemes, mértékkel önironikus anekdotád róla, ezzel biztosan jó benyomást keltesz. De maximum két perc a rendelkezésedre álló idő, ennyi a nyilvános nosztalgiázás mértéke, ha túlléped, már panaszkodni kezdesz.

Tilos a hálószobatitkok kiteregetése

Sem a méret, sem a teljesítmény, illetve annak minősége nem tartozik senki másra. Ami az ágyban történt, legyen kettőtök dolga. Bármit mondasz is ezzel kapcsolatban, kínos hangulatot teremtesz, és netán nevetségessé válsz. Te vajon szeretnéd visszahallani vadidegenektől, hogy miben voltál jó, és esetleg mi minden nem tetszett rajtad az exednek? Eltűrnéd, ha mások azon viccelődnének, hogy ideje lenne beszerezned a Káma Szútrát?

Még rosszabb a helyzet, ha az új pasidat próbálod azzal dicsérni, hogy leszólod előtte az elődjét. A férfiaknak kevés érzékenyebb pontjuk van, mint a férfiasságuk, amire saját jogon szeretnek büszkék lenni, nem másokhoz viszonyítva.

Ráadásul szolidárisak. Ha tehát gúnyolod a korábbi partnereidet, eljátszod a jelenlegi párod bizalmát, hiszen ösztönösen sorsközösséget vállal velük. Aztán persze gyorsan lelép, hogy bizonyítékot szerezzen a saját tökéletességére.

Ne általánosíts, lehet, hogy vannak boldog párkapcsolatok!

Soha ne mondj olyat, hogy minden férfi megbízhatatlan, a házasságok eleve kudarcra ítéltek, no meg hasonlók. Ezekből a szavakból komoly hitmondatok formálódhatnak ugyanis benned, melyeknek aztán tudattalanul engedelmeskedsz, így akár a későbbi együttéléseidet is megmérgezhetik.

Ne várd el azt se, hogy minden barátnőd, kollégád, ismerősöd veled gyászoljon, és bólogasson arra a felhívásodra, hogy pokolba a szerelemmel. Lehet, hogy ők történetesen boldogok, így inkább elkerülnek majd, mert nem akarják közösen gyalázni veled a pasikat.
Ha kudarcba fulladt egy kapcsolatod, vond le belőle inkább a szükséges tanulságokat, aztán bizakodva lépj tovább. Legközelebb már nem követed el ugyanazokat a hibákat, így talán jobban sikerül szót értened a másik feleddel.

Ami biztos, nem szabad elfeledkezned arról, hogy valamikor szeretted az exedet, és sok szépet is kaptál tőle. Lehetőleg ez maradjon meg benned, ne a harcos szakítás emléke.

Ezt is szeretjük