- Gyűlölöm a párom, mégsem tudok szakítani
Ha a biztos rosszat választod a bizonytalan jó helyett, a családállítás szerint lehetséges, hogy az áldatlan helyzet rejtett nyereséget hoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tisztán látszik, hogy az égiek nem egymásnak teremtettek benneteket a társaddal, mégsem tudsz kilépni a kapcsolatodból? Érdemes elgondolkodnod azon, milyen rejtett nyereséget eredményez számodra ez a fajta hozzáállás - azaz miért választod a biztos rosszat a bizonytalan jó helyett.

Ami pedig a lehetséges okokat illeti, a családállítás szerint az sem kizárt, hogy tudattalanul magadra vállaltad egy felmenőd nehéz sorsát, hasonlóan levélírónkhoz.

Kedves Ágnes!

Két éve vagyunk együtt párommal, és több mint egy éve annak, hogy összeköltöztünk. A problémám az, hogy nagyon sokszor vitázunk, veszekszünk, tulajdonképpen a semmiségen.

Vannak ugyanis olyan dolgok, melyek nem tetszenek benne, és néha annyira fel tud mérgesíteni, hogy úgy érzem, gyűlölöm őt, és nem bírom tovább mellette. Aztán rövid időn belül lenyugszom, mintha mi sem történt volna - egyszerűen nem tudok rá tovább haragudni.

Nem tudom, mikor gondolkodom tisztán. Akkor, amikor mindent a fejéhez vágok, vagy amikor lenyugszom, és minden rendben van közöttünk? Tartok tőle, hogy az időnkénti gyűlölet ellenére túlságosan is megbocsátó vagyok.

Attól is félek, hogy mivel ily módon valójában nem oldódnak meg a problémáink, az idő során csak romlani fog a helyzet. Kérlek, segíts dönteni: vele vagy nélküle? Előre is köszönöm segítséged:


Csillag86

Kedves Csillag86!

Sajnos nem tudom megmondani neked, mit tegyél. Viszont segíthetek abban, hogy magad dönthess a kérdésben, legjobb belátásod szerint.
Ez ugyanis az igazi változás egyik alappillére: felelősséggel dönteni a dolgainkban, illetve vállalni azok következményeit.

A családállítás remek lehetőség erre. Ha eljössz egy csoportba, és felállítod ezt a problémádat, akkor megláthatod, mi hat rád a tudattalanodban, mennyire kötődsz a párodhoz, sőt, kiderülhet az is, vajon miért éppen őt választottad magad mellé.

Vajon mi hasznod van abból, hogy újra és újra felmérgesíted magad miatta? Nem véletlenül teszem fel így ezt a kérdést.

A családállítás olykor azt keresi, hogy mi az az ok, ami miatt valamit nem teszünk meg - például nem hagyjuk ott az aktuális pasit, még akkor sem, ha a kapcsolat idillikusnak egyáltalán nem nevezhető, hiszen folyton halálra idegesítjük magunkat miatta.

Mi a rejtett haszon ezen? Azaz olyan nyereség, ami miatt a biztos rosszat választjuk a bizonytalan jó helyett. Néha ugyanis éppen azért választunk egy bizonyos társat, mert a családi rendszerből átvett feladatot a segítségével próbáljuk teljesíteni.

Például: ha valaki azt hiszi, hogy neki is szenvednie kell, hiszen az édesanyja is szenvedett, esetleg a nagyanyja is, akkor szinte biztosan bevonz maga mellé egy durva, bántalmazó férfit, aki okot ad a szenvedésre.

A családállítás megmutatja ezeket az összefüggéseket, ha vannak ilyenek, ezzel pedig lehetőséget ad arra, hogy eldönthesd: van erőd változni, és maradsz az adott kapcsolatban, vagy változol, és épp emiatt kell továbblépni.

Féderer Ágnes

Ezt is szeretjük