18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Népszerű házi síkosító, de a nőgyógyász óva int tőle - 4 megoldás, ami valójában veszélyes

Van, amit nem jó ötlet az intim területeken alkalmazni, mégis sokan használják. Ezeket a házi síkosítókat jobb lenne elkerülni.

par agyban

A szexuális életet még élvezetesebbé teheti a síkosító: csökkenti és megelőzi a hüvelyszárazságot, így pedig jó néhány kellemetlenségnek megy elébe, ráadásul még a gyönyört is fokozhatja.

Az üzletekben számos különböző változat kapható, ám sokan inkább a házi megoldásokra szavaznak. Van azonban néhány olyan kence, amit jó ötletnek tűnhet szex közben alkalmazni, de valójában káros is lehet a használata.

Az olívaolaj tiltott odalenn

Az olívaolaj egészséges, és erős a bőrtápláló hatása, de az intim területekre nem a legjobb választás. Dr. Karen Brodman nőgyógyász hangsúlyozta, hogy ez a házi hozzávaló megemelheti a hüvely természetes pH-értékét, így fogékonyabbá téve azt a fertőzésekre. Emellett az olajhoz könnyedén hozzátapadnak a baktériumok, így még nagyobb lesz a kockázat. Nem beszélve arról, hogy az óvszer anyagát is roncsolhatja, így csökkentve a védő hatását. Egyébként nem ez az egyetlen olaj, amitől a nőgyógyászok óva intenek: a kókusz- és a mandulaolajat sem ajánlják hasonló okok miatt.

A babaolaj sem jó síkosító

A babaolaj igen népszerű házi síkosító, mert olcsón beszerezhető, táplálja a bőrt, kellőképpen csúszós, és, mivel újszülötteknek készült, elvileg kíméletes anyagokból állítják elő. Dr. Jennifer Landa szerint viszont mégsem ajánlott használni az aktus során. Ezek a termékek ugyanis gyakran kőolajszármazékokat tartalmaznak, melyek károsíthatják a hüvely szöveteit, és megnövelik a fertőzések kialakulásának veszélyét. Mindezek mellett szintén kárt okozhatnak az óvszer anyagában. 

Édes élvezetek: a tejszínhab

Sokan bevetik a tejszínhabot arra, hogy élvezetesebbé tegyék az együttléteket, de az intim területeket érdemes kihagyni ilyenkor a játékból. Dr. Carolyn DeLucia nőgyógyász arra figyelmeztetett, hogy ez az édesség teljesen felborítja a hüvely sav-bázis egyensúlyát, ami által csökken a védekezőképessége, és könnyebben alakulnak majd ki fertőzések. Ez pedig nemcsak a tejszínhabra, hanem az egyéb, magas cukortartalmú finomságokra, például a csokiöntetre is igaz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Veszélyes vazelin

A vazelin szintén kőolajalapú, így a fentebb említettekhez hasonlóan káros az óvszerre, de más hátulütője is van. Jenni Skyler szexológus arra hívta fel a figyelmet, hogy a hüvelyből könnyet átkerül a végbél tájékára, így a tangához hasonlóan hidat képez a baktériumok számára, melyek a nemi szerv környékére jutva fertőzéseket okozhatnak.

A legszexibb hancúrkellékek

Nemcsak a síkosító dobhatja fel az együttléteket, hanem néhány erotikus, izgató kiegészítő is. A következő apróságok feltüzelik majd a férfit.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük