Csíp, ég, megduzzad a hüvely körül? Ezért történhet ez szex után
Sokan nem tudják, mi okozza a szex utáni kellemetlenséget, pedig a megoldás egyszerű lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen jól is érezted magad párod karjai közt, sajnos a szeretkezés nyújtotta élménybe csúnyán belerondíthat, ha utána csíp és duzzadttá válik a hüvelyed körüli terület.

Sok nő tapasztalja ezeket a kellemetlenségeket, ám kevesen tudják, hogy mitől lehet, és hogy az okot könnyűszerrel meg lehet szüntetni. Természetesen ha nem sikerül, el kell menni nőgyógyászhoz, és ott megvitatni a problémát.

Három gyakori ok

A kellemetlen érzet hátterében jó eséllyel állhat valamilyen allergia. Ezeket vesszük most sorra, hogy te is, végigpróbálgatva a lehetőségeket, megszüntethesd a panaszaidat.

Óvszerallergia

Az emberek nagyjából 6%-át érintő latexallergia az egyik lehetséges magyarázat a csípő, égő érzésre és a hüvely körüli duzzanatra szex után.

A latex ugyanis az óvszerek egyik gyakori alapanyagaként szolgál, a benne lévő fehérje azonban allergizálhat.

Olyan óvszert érdemes kipróbálnotok, ami nem latexből van - például poliuretán -, ugyanis komoly, az egész testet érintő allergiás reakció léphet fel fulladással, mellkasi fájdalommal és más veszélyes jelenségekkel.

Allergia a síkosítóra

A behatolás könnyebbé tételére sokak által használt síkosító könnyűszerrel okozhat allergiát. Érdemes más márkát kipróbálni, hátha azzal nem fordul elő ilyesmi. Ha nem muszáj, jobb elfelejteni a síkosítót, ugyanis több káros hatása is lehet, amiről sokan nem tudnak. Ha ide kattintasz, bővebben olvashatsz róla »

Ondóallergia

A babaprojekten dolgozó párok vagy a fogamzásgátlóval védekezők nehéz helyzetben vannak, ha kiderül, a nő ondóallergiás, hiszen ilyen esetekben rendszeresen kerülhet ondó a hüvelybe.

Ha vannak kellemetlen panaszaid szex után, és ti sem védekeztek óvszerrel, az ondóallergia nálad is egy lehetséges ok a problémára. Ondóallergia esetén az ondóban lévő fehérje az, ami kiváltja az allergiás reakciót a nő hüvelyében. A megoldás az óvszer lehet, ha pedig babát szeretnétek, a mesterséges megtermékenyítés lehet egy alternatíva. Keressétek fel a nőgyógyászodat!

Ezt is szeretjük