Miért veszélyes síkosítót használni? 3 dolog, amit nem tudtál róla
Bár a síkosító sokak számára praktikus megoldást nyújt, sajnos nem veszélytelen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik az élvezetet fokozzák vele, vannak, akiknek szükségük van rá vaginaszárazság miatt, mások az anális szexhez veszik igénybe, mint azt tanácsos is. Sokan azonban nagyon tévesen úgy hiszik, a síkosító használata kiváltja az előjátékot, miközben valójában arra kellene törekedni, hogy a nedvesedés természetes módon következzen be.

Akármelyik is igaz egy párra, mindenki számára fontos információ, hogy a síkosító egészségügyi és technikai értelemben vett veszélyeket is rejt magában. A következőkben három vonatkozásban soroljuk fel ezek közül azokat, amelyeket mindenképpen tudni érdemes.

Az összetevők veszélyei

Nagyon fontos ellenőrizni a boltban, milyen összetételű a síkosító, amit az ember megvesz. Léteznek szilikonalapú, vízalapú, olajalapú és kőolajalapú síkosítók. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, akár ha csak az ágyneműn hagyott foltra gondolunk, a kőolaj- és olajalapúak nem szerencsés választások. Ennél azonban sokkal veszélyesebb, hogy az olajalapú síkosítók kikezdik a latexanyagot, így az óvszer sérülékenyebb lehet, a szilikonalapúak pedig a szilikonból készült szexjátékszerek anyagát teszik tönkre.

Káros az egészségre?

A fent sorolt típusok között sajnos van, ami bőr- és nyálkahártya-irritációt okozhat. Lényegében az allergiás reakció mindnél előfordulhat, de a kőolajalapú nagyobb valószínűséggel irritál. A bőrpír vagy a kiütések mellett a gombás fertőzések kialakulását is elősegítheti a síkosító: a glicerintartalmúakat nem érdemes emiatt választani. Végül a férfi- és női verziók nem összekeverendőek, mert a női hüvelyflórát a férfiaknak szánt termék felboríthatja.

Nehezítheti a teherbeesést

Ha egy pár babát szeretne, de például vaginaszárazság miatt nem tudnak lemondani a síkosítóhasználatról, körültekintően kell választaniuk, bizonyos termékek ugyanis akadályozzák a spermiumok haladását a cél felé, és károsíthatják is a sejteket. Nőgyógyász tanácsát érdemes kérni, mi a jó választás ez esetben.

Miről fantáziál a pasi?

Nem látsz a fejébe, de kíváncsi vagy, mitől indul be? Íme, a leggyakoribb férfifantáziák a szexszel kapcsolatban.

Szexi nők

Kik a legszexibb nők a pasik szerint? Kattints, és nézd meg, kikről álmodoznak!

Ezt is szeretjük