Megjavulhat a félrelépő férfi?
Ezt mondja a szakértő
Egy megcsalást nehéz, és nem is mindig sikerül megbocsátani. Van egyáltalán értelme?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van valami, ami felér egy hátba szúrással, akkor az a megcsalás. Amikor kiderül, az ember úgy érzi, nincs igazság a világon, és minden, amit addig a kapcsolatáról, a párjáról és magáról gondolt, páraként foszlik szét.

Mi lehet az oka a megcsalásnak?

Száz oka lehet, amiért egy kapcsolat idáig jut. Múló érzelmek, elégedetlenség a partnerrel, rendszeres problémák a hálószobában, visszatérő, lélekőrlő veszekedések, és még lehetne sorolni, mi minden miatt kerülhet sor a megcsalásra.

Annak azonban, aki a megcsalás szenvedő alanya, bármi is volt az ok, nem könnyű feldolgozni, és nem is biztos, hogy sikerül. Attól a ponttól ugyanis, amelytől a megcsalás már nem csupán egy feltételezés, hanem egyértelmű tény, az ember iszonyatos csalódottságot és fájdalmat érez.

Van értelme megbocsátani?

Először a legtöbb ember úgy érzi, nincs tovább, hiszen a kapcsolat alapjaiban sérült. Idővel azonban felmerül a kérdés, hogy megbocsátani és együtt továbblépni vagy egyedül túlélni. Ilyenkor persze sok múlik a másik fél hozzáállásán is. Tudja, hogy hibázott? Megbánta a dolgot? Jóvá akarja tenni? A legfontosabb azonban mégis azt a kérdést tisztáznia a megcsalás szenvedő alanyának, hogy ő meg tud-e, egyáltalán meg akar-e bocsátani a félrelépő párjának.

Van egyáltalán értelme folytatni a kapcsolatot egy ilyen dolog után? Megjavulhat az, aki ekkorát hibázott? Kiderül a videóból, amelyben Hegedűs Erika életvezetési tréner mond véleményt a témában.

Ezt is szeretjük