Megjavulhat a félrelépő férfi?

Ezt mondja a szakértő

Egy megcsalást nehéz, és nem is mindig sikerül megbocsátani. Van egyáltalán értelme?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van valami, ami felér egy hátba szúrással, akkor az a megcsalás. Amikor kiderül, az ember úgy érzi, nincs igazság a világon, és minden, amit addig a kapcsolatáról, a párjáról és magáról gondolt, páraként foszlik szét.

Mi lehet az oka a megcsalásnak?

Száz oka lehet, amiért egy kapcsolat idáig jut. Múló érzelmek, elégedetlenség a partnerrel, rendszeres problémák a hálószobában, visszatérő, lélekőrlő veszekedések, és még lehetne sorolni, mi minden miatt kerülhet sor a megcsalásra.

Annak azonban, aki a megcsalás szenvedő alanya, bármi is volt az ok, nem könnyű feldolgozni, és nem is biztos, hogy sikerül. Attól a ponttól ugyanis, amelytől a megcsalás már nem csupán egy feltételezés, hanem egyértelmű tény, az ember iszonyatos csalódottságot és fájdalmat érez.

Van értelme megbocsátani?

Először a legtöbb ember úgy érzi, nincs tovább, hiszen a kapcsolat alapjaiban sérült. Idővel azonban felmerül a kérdés, hogy megbocsátani és együtt továbblépni vagy egyedül túlélni. Ilyenkor persze sok múlik a másik fél hozzáállásán is. Tudja, hogy hibázott? Megbánta a dolgot? Jóvá akarja tenni? A legfontosabb azonban mégis azt a kérdést tisztáznia a megcsalás szenvedő alanyának, hogy ő meg tud-e, egyáltalán meg akar-e bocsátani a félrelépő párjának.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Van egyáltalán értelme folytatni a kapcsolatot egy ilyen dolog után? Megjavulhat az, aki ekkorát hibázott? Kiderül a videóból, amelyben Hegedűs Erika életvezetési tréner mond véleményt a témában.

Ezt is szeretjük