A rakott krumpli receptje, ahogy a nagyi csinálta
Klasszikus ízek
A rakott krumpli a magyar konyha teljes ízvilágát magában hordozza, ezért akkora kedvenc.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél a párod kedvében járni, és valami klasszikus magyar fogást készíteni számára, akkor próbáld ki rakottkrumpli-receptünket.

Ez a kalóriabomba mindent tartalmaz, amit a nagymama anno felhasznált a saját receptjéhez, így a párod egész biztosan megnyalja utána a tíz ujját.

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 tojás
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • kevés vaj

Elkészítés ideje:

80-90 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat alaposan mosd meg, hogy minden kosz lejöjjön a héjukról. Tedd egy fazékba, engedj bele annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, és szórj bele kevés sót is. Főzd puhára a krumplikat, és amíg melegek, hámozd meg és szeleteld fel őket.

A tojásokat mosd meg, majd a forrástól számított tíz percig főzd őket, hogy megkeményedjenek. Amikor elkészültek, szedd le a héjukat, és szintén karikázd fel őket. A tejfölt a tojássárgákkal alaposan keverd össze, és ízlésed szerint fűszerezd. Egy tepsit vajazz ki, és fektesd az aljára a krumpli felét. Kicsit sózd meg a réteg tetejét, majd fektesd rá a kolbászszeleteket, valamint a tojást és tejfölös massza felét kend rá a tetejére. Végezetül a maradék krumplival fedd be az egészet, kend rá a maradék tejfölt, és tedd rá a szalonnaszeleteket.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és 35-45 perc alatt süsd készre az ételt. Akkor jó, ha a tetején a tejföl kicsit megpirul.

Afrodiziákumok Valentin-napra

Ha a párod hasa már tele van, akkor kényeztesd vágyfokozó finomságokkal! Íme, a legfinomabbak!

A rakott krumpli koronázd meg egy adag finom süteménnyel. Linzert sütni egyszerű, az íze pedig gyerekkori emlékeket idéz. Próbáld ki receptünket! »

Ezt is szeretjük