Pezsgőkrémmel töltött málnás muffin
A muffinnak nem lehet ellenállni, pláne, ha pezsgővel és málnával készül. Próbáld ki receptünket, és vesd be a csábítás érdekében!

Ha szeretnéd levenni párodat a lábáról Valentin-napon, akkor süss muffint! Az egyszerű édességet töltsd meg pezsgőkrémmel és málnadarabokkal, meglátod, ennek nem fog tudni ellenállni, sőt.

Biztos lehetsz benne, hogy elbizonytalanodik: a sütemény legyen a desszert, vagy te magad.

Pezsgőkrémmel töltött málnás muffin

Hozzávalók a muffinhoz:

  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a pezsgőkrémhez:

  • 1 dl pezsgő
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor

A málnát olvaszd ki. Míg teljesen kienged, a lisztbe szitáld bele a sütőport, majd a cukorral, a tojásokkal és a vajjal keverd simára. A málnából tegyél félre néhány szemet, a többit vágd egészen apróra, és óvatosan keverd a tésztába.

A pezsgőt a tojássárgákkal és a porcukorral keverd össze. Egy edényben forralj vizet, és gőz fölött, állandó kevergetés mellett sűrűsítsd be a krémet.

A muffinpapírok feléig tegyél a tésztából, majd kanalazz rá pezsgőkrémet, és végül fedd be újabb adag tésztával. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre a mennyei sütiket. Végül a félretett málnaszemekkel és porcukorral díszítsd őket.

Ezt is szeretjük