Édes, laktató kényeztetés: tejszínes eperkrémleves

Habár az eper szezonja még odébb van, készíts mirelit változatból krémlevest! Megédesíti és feltüzeli a szerelmeteket!

Habár furcsán hangzik, az eper az egyik legszexibb gyümölcs, nemcsak piros színe és édes íze miatt, hanem a benne található anyagoknak köszönhetően is. Ha szeretnél egy emlékezetes vacsorát - nem beszélve az azt követő forró pillanatokról -, akkor próbáld ki receptünket!

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg eper - mirelit is jó
  • 5 szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • késhegynyi fahéj

Az epret mosd meg alaposan, szedd le a zöld részét, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, és melegítsd meg. Szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Néhány pillanatig pirítsd őket együtt, majd add hozzá az epret.

A citrom levét facsard ki, öntsd a serpenyőbe. Körülbelül 1 dl vízzel öntsd fel, a többit az eper majd kiengedi magából. Amikor felforrt, botmixerrel törd össze az epret, majd öntsd fel a tejszínnel. Forrald fel, és hagyd kihűlni. Tedd hűtőbe, és amikor rendesen lehűlt, már fogyaszthatod is.

Vágyfokozó ételek a forró szexért

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük