Így lesz tökéletes az almarózsa
Könnyebben elkészítheted, mint gondolnád
A kedvesedtől kapott vörös rózsákért cserébe készítsd ezt!

Ha szerelmeteket egy igazán szép édességgel szeretnéd ünnepelni, készítsd el ezt, a párod biztosan rajongani fog érte, és jól is mutat majd az ágy mellett.

Ha elkészült, szórd meg porcukorral, aztán essetek is neki, mert frissen az igazi!

Almarózsa

Hozzávalók:

  • 8 evőkanálnyi cukor
  • 8 dl víz
  • 3 szép nagy alma
  • 2 tk fahéj
  • 1 fél citrom leve és héja
  • 1 csomag vajas leveles tészta

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A vizet tedd fel főni. Az almákat pucold meg, vágd félbe, majd vágd ki a magházukat, és szeleteld fel őket vékony cikkekre. Ha ez megvolt, a citrom levét facsard a vízbe, három kanál cukor társaságában, körülbelül két percre úsztasd meg ebben a lében az almacikkelyeket, majd szedd ki és szárítsd meg őket. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 220 fokra. A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágd két-két és fél centiméteres csíkokra.

A fahéjat keverd össze a citromhéjjal és a cukorral, majd szórd meg ezzel a tésztát, nyomkodd kicsit bele, aztán jöhetnek a már megszáradt almák. Rakd végig a csíkokon az almaszeleteket, majd csavard fel őket jó szorosan. A végüket hústűvel vagy valami hasonlóval tűzd össze a biztonság kedvéért. A tepsiben helyezd el a feltekert rózsákat, majd told be a sütőbe, körülbelül 25 percre, aztán már kész is.

Ajándékok, amelyek elronthatják a napotokat

Ugye, te sem szeretnéd, ha a párod csalódott lenne, miután megkapta a Valentin-napi ajándékát? Nézd meg képes cikkünket, hogy biztosan ne hibázz!

Ezt is szeretjük