Somlói galuska: az eredeti recept
Készítsd el te is mihamarabb!
Egy adag tejszínhabbal borított somlói galuskának senki nem tud ellenállni. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olyan somlói galuskát, ami megüti a szintet, ritkán lehet a cukrászdákban vásárolni. Gyakran szikkadt a piskóta, amit porból készült vaníliakrém és furcsa színű tejszínhab borít, ami már önmagában is elveszi az étvágyat.

Ha ezt elkerülnéd, készítsd el magad a pepecselős finomságot receptünk alapján! Fáradozásodat biztosan a párod is értékelni fogja.

Somlói galuska

Hozzávalók:

  • piskótatészta - a receptért kattints ide!
  • 10 dkg darált dió
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum
  • tejszínhab
  • csokiöntet

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 vanília rúd

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A mazsolát áztasd bele a rumba, és tedd félre, hogy alaposan megszívja magát. A piskótatésztát készítsd el úgy, ahogyan a linken olvashatod, majd vedd ketté, és az egyik felébe keverj bele három-négy evőkanál kakaóport. Süsd meg külön-külön a kétfajta tésztát, és hagyd őket kihűlni.

A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukorral keverd habosra, add hozzá a tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét is. Forralj vizet, és a párolgó vízgőz felett, állandó keverés mellett főzz krémet a masszából. A csokis massza alapanyagait szintén öntsd egy tálba, és folytonos keverés mellett, vízgőz felett főzd készre.

Mindkét piskótát kockázd fel, vegyítsd össze, és szórd egy jénai tálba a felét. A mazsolát csepegtesd le, és a dióval együtt - ezt akár el is hagyhatod, ha nem szereted - szórd a piskótára. Kend rá a vaníliás és csokis krém felét, majd az egész műveletsort ismételd meg újból. Tejszínhabbal és ízlésed szerint csokiöntettel tálald.

Izgató vacsoratippek

Dobd fel a Valentin-napi vacsit a legfinomabb vágykeltőkkel. Íme, a legjobb afrodiziákumok!

A pepecselős desszert mellé egy egyszerűbb főétel illik. Egy lusta vasárnap délután biztos jól jón a házi pizzatészta receptje. »

Fotó: citromhab.blogspot.com

Ezt is szeretjük