Somlói galuska: az eredeti recept
Készítsd el te is mihamarabb!
Egy adag tejszínhabbal borított somlói galuskának senki nem tud ellenállni. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olyan somlói galuskát, ami megüti a szintet, ritkán lehet a cukrászdákban vásárolni. Gyakran szikkadt a piskóta, amit porból készült vaníliakrém és furcsa színű tejszínhab borít, ami már önmagában is elveszi az étvágyat.

Ha ezt elkerülnéd, készítsd el magad a pepecselős finomságot receptünk alapján! Fáradozásodat biztosan a párod is értékelni fogja.

Somlói galuska

Hozzávalók:

  • piskótatészta - a receptért kattints ide!
  • 10 dkg darált dió
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum
  • tejszínhab
  • csokiöntet

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 vanília rúd

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A mazsolát áztasd bele a rumba, és tedd félre, hogy alaposan megszívja magát. A piskótatésztát készítsd el úgy, ahogyan a linken olvashatod, majd vedd ketté, és az egyik felébe keverj bele három-négy evőkanál kakaóport. Süsd meg külön-külön a kétfajta tésztát, és hagyd őket kihűlni.

A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukorral keverd habosra, add hozzá a tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét is. Forralj vizet, és a párolgó vízgőz felett, állandó keverés mellett főzz krémet a masszából. A csokis massza alapanyagait szintén öntsd egy tálba, és folytonos keverés mellett, vízgőz felett főzd készre.

Mindkét piskótát kockázd fel, vegyítsd össze, és szórd egy jénai tálba a felét. A mazsolát csepegtesd le, és a dióval együtt - ezt akár el is hagyhatod, ha nem szereted - szórd a piskótára. Kend rá a vaníliás és csokis krém felét, majd az egész műveletsort ismételd meg újból. Tejszínhabbal és ízlésed szerint csokiöntettel tálald.

Izgató vacsoratippek

Dobd fel a Valentin-napi vacsit a legfinomabb vágykeltőkkel. Íme, a legjobb afrodiziákumok!

A pepecselős desszert mellé egy egyszerűbb főétel illik. Egy lusta vasárnap délután biztos jól jón a házi pizzatészta receptje. »

Fotó: citromhab.blogspot.com

Ezt is szeretjük