A tökéletes legényfogó leves receptje
A mondás szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, pláne, ha egy kiadós, gőzölgő tányér legényfogó levesről van szó.

Ha párodat valami nem mindennapi előétellel lepnéd meg Valentin napján, akkor készíts számára egy fazék legényfogó levest. Ezzel biztosan újra és újra meghódíthatod őt, hiszen a csirkemellel és a májjal gazdagított leves rendkívül finom és laktató.

Próbáld ki egyszerű receptünket, amit még különlegesebbé tehetsz, ha cipóban tálalod!

Legényfogó leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg csirkemáj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel és az olajon dinszteld meg. A leveszöldséget pucold meg, vágd apró kockákra és szórd a hagymára. Add hozzá a szintén felaprított gombát és pirítsd meg a zöldségeket.

A csíkokra vágott csirkehúst keverd a zöldségekhez, majd nagyjából másfél liter vízzel öntsd fel. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Amikor a hús már félig puha, keverd a levesbe a csíkokra vágott májat, illetve a borsót. Főzd teljesen készre a húst, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet.

Ezt is szeretjük