A tökéletes legényfogó leves receptje
A mondás szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, pláne, ha egy kiadós, gőzölgő tányér legényfogó levesről van szó.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

Sikkes és nőies: mutatjuk a legszebb virágmintás blúzokat, árral, lelőhellyel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha párodat valami nem mindennapi előétellel lepnéd meg Valentin napján, akkor készíts számára egy fazék legényfogó levest. Ezzel biztosan újra és újra meghódíthatod őt, hiszen a csirkemellel és a májjal gazdagított leves rendkívül finom és laktató.

Próbáld ki egyszerű receptünket, amit még különlegesebbé tehetsz, ha cipóban tálalod!

Legényfogó leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg csirkemáj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel és az olajon dinszteld meg. A leveszöldséget pucold meg, vágd apró kockákra és szórd a hagymára. Add hozzá a szintén felaprított gombát és pirítsd meg a zöldségeket.

A csíkokra vágott csirkehúst keverd a zöldségekhez, majd nagyjából másfél liter vízzel öntsd fel. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Amikor a hús már félig puha, keverd a levesbe a csíkokra vágott májat, illetve a borsót. Főzd teljesen készre a húst, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet.

Ezt is szeretjük