A tökéletes legényfogó leves receptje
A mondás szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, pláne, ha egy kiadós, gőzölgő tányér legényfogó levesről van szó.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

Hajápolók pára ellen: búcsút mondhatsz az oroszlánsörénynek »

Keringést serkentő japán asahi masszázs: megfiatalítja és ragyogóvá teszi a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha párodat valami nem mindennapi előétellel lepnéd meg Valentin napján, akkor készíts számára egy fazék legényfogó levest. Ezzel biztosan újra és újra meghódíthatod őt, hiszen a csirkemellel és a májjal gazdagított leves rendkívül finom és laktató.

Próbáld ki egyszerű receptünket, amit még különlegesebbé tehetsz, ha cipóban tálalod!

Legényfogó leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg csirkemáj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel és az olajon dinszteld meg. A leveszöldséget pucold meg, vágd apró kockákra és szórd a hagymára. Add hozzá a szintén felaprított gombát és pirítsd meg a zöldségeket.

A csíkokra vágott csirkehúst keverd a zöldségekhez, majd nagyjából másfél liter vízzel öntsd fel. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Amikor a hús már félig puha, keverd a levesbe a csíkokra vágott májat, illetve a borsót. Főzd teljesen készre a húst, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet.

Ezt is szeretjük