18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ártalmatlannak tűnő témák, amik hosszú távon megölik a szexuális vágyat

Összegyűjtöttük, milyen témákat jobb kerülni, vagy nem részletezni, ha azt szeretnéd, hogy évtizedekig jól működjön közöttetek a szex.

boldogtalan par agyban

A kapcsolatok elején az ismeretlen és az újdonság varázsa szinte mindig szenvedélyes szeretkezésekhez vezet. Később azonban, ahogy a párok jobban megismerik egymás minden apró kis hibáját, és sok időt töltenek együtt, előfordul, hogy alábbhagy a vágy, és az összebújások száma egyre csak csökken.

Ennek természetesen rengeteg oka lehet, de sok párnál azért is múlik el gyorsan a rózsaszín köd, mert elkövetik azokat a hibákat, melyeket nem szabadna: például olyan témákról beszélnek sokat, melyek hosszú távon elűzik a vágyat.

Szenvedélygyilkos témák

Persze, nem azt várja el senki a pároktól, hogy éveken, évtizedeken keresztül fenntartsák a tökéletesség illúzióját, és csakis illendő, semleges dolgokról beszéljenek, mint ahogyan azt a romantikus filmekben is láthatjuk. Néhány témát azonban jobb csak csekélyen érinteni, vagy kevésszer említeni, hogy bebiztosítsuk a sokáig tartó szenvedélyt.

Ilyenek például a súlyproblémák. Természetesen megemlítheted, ha felszedtél egy-két kilót, és zavar, de az az igazság, hogy a párod valószínűleg észre sem vette, amíg nem mondtad neki, sőt, utána sem biztos, hogy látja rajtad. Ha viszont állandóan csak azt emlegeted esténként, hogy nem férsz bele a kedvenc farmeredbe, vagy szó szerint hangsúlyozod, hogy kövér lettél, akkor nem biztos, hogy lesz kedve egy összebújáshoz. Arról már nem is beszélve, hogy hamar megunja majd a témát.

De az sem jó, ha beteg vagy, és azt részletezed túlságosan, főleg, ha a gyomrodat érintik a gondok. Ha tudod, hogy nincs komoly baj – mert ebben az esetben nyugodtan mondj el mindent -, elég, ha csak annyit említesz, hogy nem vagy jól, vagy fáj a hasad, ne menj bele az apró részletekbe. Ha pedig a párod tenne így, tereld el valahogy a témát, esetleg finoman jelezd, hogy nem kell, hogy többet hallj a dologról.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Erről se beszélj

Kifejezetten tiltólistás még az exszel való szexuális élet, ez ugyanis romba döntheti a kapcsolatot. A jelenlegi partnert nem szabad hasonlítgatni az előzőkhöz, hiszen mindenki más, azt pedig főleg nem szabad érzékeltetni vele, hogy valamiben kevésbé jó nála, mert ez kínos, megalázó szituációkat szülhet, ráadásul elveheti a férfi önbizalmát, illetve a kedvét a szeretkezéstől.

Bár sok párnál előkerül ez a téma, nem tesz jót a kapcsolatnak, ha arról beszéltek, kinek melyik színész, színésznő, esetleg még rosszabb esetben ismerős vagy barát az esete, ugyanis bizonytalanságot és állandó összehasonlítgatást vagy féltékenységet is szülhet. Ezért, ha esetleg van is olyan férfi a baráti társaságban, akit vonzónak tartasz, még véletlenül se említsd a párodnak, mert ez komoly és nagyon kellemetlen konfliktusokat okozhat később.

boldogtalan par 1

Végül pedig van még valami, amiről beszélhettek, csak nem mindegy, hogyan és mikor. Ezek pedig a munkahelyi gondok. Tárgyaljátok ki őket nyugodtan, de arra figyeljetek, hogy soha ne vigyétek este az ágyba a témát és vele együtt a problémákat, mert a nehéz, stresszes napról vagy az aznapi gondokról, feladatokról való beszélgetés biztosan elveszi a kedvet a szeretkezéstől.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük