Otrombán viselkedtek az utasok a kerekesszékes férfival: csodálatos, mit tett a buszsofőr

A sofőr alighanem megelégelte az utasok viselkedését, ezért életre szóló leckét adott nekik.

Utazás kerekesszékkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A városi élet sokszor nehéz, kerekesszékkel pedig különösen. Erre talán a legjobb példa a tömegközlekedés, hiszen nem elég, hogy sok helyen még mindig forgalomban vannak tolószék szállítására alkalmatlan buszok, gyakran az utasok sem könnyítik meg a mozgássérültek dolgát.

Bár azért, azt valljuk be, hogy kerekesszékkel felkeveredni a járműre elég macerás, különösen csúcsforgalomban, amikor szinte egymást tapossák az utazók. Ráadásul a sofőrnek is el kell hagynia vezetőülését, hogy segítő kezet nyújtson, már, aki jó szívvel hajlandó erre. François Le Berre esetében a sofőr azonban ennél jóval többet tett. 

Utazás kerekesszékkel

A francia férfi sokadszorra szembekerült a diszkriminatív jelenséggel, amikor Párizs 17. kerületében az utasok nem akarták őt felengedni a buszra. Le Berre egy darabig várt, de, mivel nem történt semmi, úgy gondolta, a legjobb lesz hátrébb állni, és megvárni a következőt. És ekkor a buszvezető közbelépett.  

Facebook-posztjában Le Berre a következőket írta: - Tegnap a szokásos időben vártam a buszomat, ami természetesen ismét tömve volt. Akaratlanul is elmosolyodtam, amikor láttam, senki sem akarja felszabadítani a kerekesszékes helyet.

Ez a sofőrnek is feltűnt, ezért pár perc után a mikrofonba szólt: - Jól van, emberek, megállunk, mindenki szálljon le! Aztán hozzám fordult, és közölte, hogy nyugodtan felszállhatok, a többiek pedig várjanak a következő buszra.

Az utasok közül többen panaszt tettek a sofőrre, de legalább ennyien ki is álltak mellette. Valaki petíciógyűjtésbe kezdett, nehogy a dolgozó emiatt elveszítse állását, míg más azért kezdett kampányba, hogy a sofőr állami kitüntetést kapjon.

A közlekedési vállalat a Twitteren azt írta: egy emberüktől sem válnának meg azért, mert az utasok szolgálatában állt. Le Berre-nek pedig megköszönték a türelmét.  A férfi posztja szélviharként végigsöpört az interneten, az emberek pedig azonnal szívükbe zárták a buszsofőrt. A legnagyobb öröm mégis az, hogy Le Berre visszanyerte az emberiségbe vetett hitét.

A buszsofőr ugyanis végig nagyon tisztelettudóan viselkedett vele, és többször elismételte, senkit sem szabad diszkriminálni, amiért rossz dolgok történtek vele. Hiszen bárki kerülhet hasonló helyzetbe.

A baleset után rátalált a szerelem

A 27 éves Giulia Lamarca pszichológusként dolgozott, imádott utazni, és szinte sosem bírt megmaradni egy helyben. Mindig is aktív életet élt, de egyszer, amikor munkából vezetett haza, megcsúszott a motorja, és hatalmasat esett. A baleset során több csigolyája eltört, és a dereka, valamint a gerince is súlyosan megsérült. A fiatal nő kerekesszékbe került, az orvosok pedig közölték vele, hogy valószínűleg sosem tud majd újra járni. A szörnyű hír hallatán teljesen összetört, de igyekezett erős maradni, és minden kezelést végigcsinált, amire csak szükség volt. Ennek köszönheti azt is, hogy megtalálta élete szerelmét.

Motorbalesete után lebénult a fiatal nő: csodálatos, hogy talált rá a szerelem

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük