Miért válhat unalmassá az egykor boldog kapcsolat? 5 apró szokás, ami tönkreteszi a szerelmet

Sok párra jellemzőek a következő szokások, pedig gyorsan unalmassá teszik a kapcsolatokat.

par problema

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy a kapcsolatokban a kezdeti rajongás, szenvedély és rózsaszín köd idővel enyhül, az érzelmek átalakulnak, és a felek viszonya is változik. Sajnos a hosszú szerelmeket gyakran fenyegeti az unalmassá válás veszélye, hiszen nem könnyű a rohanós mindennapokban is megőrizni a szoros köteléket, az intimitást vagy az izgalmat.

Ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen, mindkét fél részéről tudatosságra van szükség, és arra, hogy energiát fektessenek a kapcsolatba. A következő szokások felelősek a leggyakrabban a tartós viszony unalmassá válásáért, a szerelem elmúlásáért, ezért érdemes elkerülni őket.

Benne ragadni a megszokásban

Találtatok egy jó éttermet vagy kávézót, és csak oda jártok? Minden napotok ugyanazon rutin alapján zajlik? Bármiről is van szó, ragaszkodtok a megszokotthoz? Ez néha nem baj, de Samantha Daniels randiszakértő szerint alkalmanként fontos kilépni a komfortzónából ahhoz, hogy megmaradjon az izgalom. Az új programok nem csak jó szórakozást jelentenek, de a közös felfedezés örömét nyújtják, amely erősíti a köteléket, és témát ad a későbbi beszélgetésekhez.

Túlzott elkényelmesedés

Fontos, hogy a felek biztonságban érezzék magukat egymás társaságában, el tudjanak lazulni, és ne feszengjenek a másik előtt. A túlzott elkényelmesedéssel viszont vigyázni kell, mert ez rengetegszer vezethet unalomhoz. Julie Phan coach szerint az élet minden területén igyekezni kell ezt elkerülni. Néha bizony csinos ruhára kell cserélni a mackónadrágot, az otthoni pizzarendelés helyett érdemes étterembe menni, a tévézést pedig egy közös, esti program is helyettesítheti alkalmanként. A hasonló, apró változtatások felerősítik a szerelmet, a kapcsolatot, és életben tartják a romantikát.

A szex csak az orgazmusról szól

A szex célja sokaknál csupán az orgazmus elérése, ám valójában nem szabad csakis erre koncentrálni. Caleb Backe coach szerint, ha mindig a csúcsra jutásra fókuszálnak a pár tagjai, könnyen egyhangúvá válnak az együttlétek. Ehelyett inkább ki kell élvezni a szeretkezések minden pillanatát az előjátéktól kezdve egészen az utójátékig. Az apró érintések, csókok és a csúcsra jutás előtti rész is gyönyörteli lehet, a lényeg, hogy erősen egymásra hangolódjanak a felek, és igyekezzenek örömöt szerezni a másiknak. Hosszú távon ugyanis csak így tartható fenn a szenvedély és az intimitás, és így őrizhető meg igazán az izgalom az ágyban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A mély, őszinte beszélgetések elmaradása

Ha elmaradnak a mély, érzelmes beszélgetések, az érzelmi intimitás is gyengül, a felek pedig távolodni kezdenek egymástól. A rohanós hétköznapok során a párok hajlamosak csak a munkáról és az elintézendő feladatokról társalogni, de néha bizony időt kell szakítani a komolyabb témákra is. Osszátok meg egymással a pozitív és a negatív gondolatokat is, nosztalgiázzatok kicsit a régi időkről, és azt is érdemes elmondani, ha hálásak vagytok valamiért a másiknak.  

Az énidő hiánya

Rengeteg pár beleesik abba a hibába, hogy egy idő után minden percet együtt töltenek, elfeledkeznek saját hobbijaikról, és a külön programok száma is jócskán lecsökken. Pedig bármilyen furcsa is, sokkal boldogabb és izgalmasabb lesz a kapcsolat, ha nem vagytok állandóan együtt. Néha kell egy kis énidő vagy egy-egy barátokkal töltött este, mert a folytonos együttlét gyorsan unalomhoz vezet.

par problema cover
Fotó: Hiraman / Getty Images Hungary

A fenti szokások mellett fontos még, hogy ne adjátok fel egyéni céljaitokat, és ne felejtsetek el kacérkodni, flörtölni a másikkal. Ha ezekre tudatosan odafigyeltek, elkerülhetitek a kapcsolat unalmassá válását.

Ilyen fotókat ritkán látni egy esküvőről

A Collection Fifteen versenyre nem szokványos fotókkal nevezhettek a fényképészek. A cél az volt, hogy a képek ne a megszokott pillanatokat, helyzeteket örökítsék meg, hanem egy kicsit más, új szögből közelítsék meg az esküvőket. A pályázatra érkeztek vicces, furcsa, de gyönyörű felvételek is: a döntőbe jutott díjazottakat mutatjuk, amik igencsak eltérnek a hagyományostól.

Ezt is szeretjük