Ugyanaz a pasi tetszik neked, mint a barátnődnek?
Ha mindkettőtöknek ugyanaz a férfi jön be, el kell döntenetek, mi a fontosabb: a pasi vagy a barátság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hasonló ízlés nagyon gyakori két igazi barátnő között. Bizony előfordulhat, hogy neked is bejön az a férfi, aki ő nézett ki magának.

Vajon az kap szabad utat ilyenkor, aki hamarabb kiszúrta az illetőt, így kötelességed félreállni az útjukból? Na, de mi van akkor, ha a férfi netán mindkettőtöknek csapja a szelet?

Hárman párban

Lilla akkor értette meg, hogy Edina, aki nem mellesleg a legjobb barátnője is, miért áradozik annyit a kollégájáról, Istvánról, amikor egy buliban végre ő is találkozott a férfival. Valóban jóképű, valóban jó humora van, valóban elbűvölő a mosolya, és tényleg ellenállhatatlan a stílusa - állapította meg Lilla, elismerve, Edina egyáltalán nem túlzott, amikor mesélt róla.

A 31 éves lány nem is emlékezett arra, mikor érezte magát ilyen jól valakinek a társaságában. Az estét szinte végig hármasban töltötték, aminek Edina nagyon örült, hiszen Lilla közreműködésével könnyebben és felszabadultabban társalgott Istvánnal. Lilla viszont arra jött rá, hogy ő akár Edina nélkül is szívesen megismételné mindezt a férfival.

Taktikai faggatózás

Mit tudsz tenni, ha te is hasonló helyzetbe kerülsz? A végleteket mindenképp felejtsd el.

Nem jó megoldás tehát, ha azonnal - esetleg a barátnőd szeme láttára - elkéred a pasi telefonszámát. Ám azt sem ajánlom, hogy csak azért mondj le róla, mert lehet, hogy összejöhet a barátnőddel. Az első esetben a barátnőd sértődhet halálra, míg a másodikban esetleg te nem bocsátod majd meg neki az erkölcsi okokból elszalasztott alkalmat.

Az a legtaktikusabb, ha nem rohansz ajtóstul a házba, kivársz egy kicsit, és feltérképezed a lehetőségeidet. Vajon tényleg annyira tetszik neked ez a férfi, hogy még a barátságotokat is kockára tennéd érte? De komolyan érdeklődik-e iránta a barátnőd, vagy csak flörtölget vele? Az a legegyszerűbb, ha rákérdezel erre - ám vigyázz, mert nem biztos, hogy azt válaszolja majd, amit valóban érez.

Egy nagy lépés hátrafelé

Mondjuk, hogy a barátnőd csak ismerkedik a férfival, vételkényszer nélkül. Úgy lehet a legjobban tesztelni a valódi érzéseit, ha őszintén elmondod neki, te is el tudnád képzelni ezt a férfit a párodnak. Amennyiben meghökken ettől, avagy zavarba jön, biztosan többet remél, mint amit egyelőre be mer vallani magának.

Lehet persze, hogy nevetve legyint arra, amit mondtál, és hozzáteszi: győzzön a jobb. Vékony jég mindkét eset, hiszen, ha még azelőtt csapod le a kezéről a pasit, hogy eldöntené, ő mit is akar, ott maradhat a kétely benne, vajon nem a nagy Ő-t vitted-e el az orra elől. Ha pedig te is ráhajtasz a férfira, felértékelődhet benne a lehetőség, és netán küzd érte, noha nélküled már a második randin szakítottak volna. Egy biztos, azonnal lépj hátra, ha azt válaszolja neked, amit Edina Lillának: - István álmaim férfija, nagyon remélem, hogy összejövünk.

Honnan tudod, hogy a pasi szerelmes?

Ahhoz, hogy okosan dönts a szerelemben, nem árt, ha felismered a jeleit annak, ha egy pasinak komolyak a szándékai.

A boldog vég sem kizárt

Lilla azonnal belátta, hogy nem kockáztathatja kettejük barátságát egy olyan kaland miatt, ami egyelőre csak szimpátia és lehetőség. Úgy érezte, jobban szereti Edinát annál, hogy a saját, egyelőre még nagyon bizonytalan érzései miatt megbántsa őt. Elhatározta, hogy kivár a partvonalról.

Sok múlik egyébként azon is, a férfi hogyan viselkedik. Amennyiben egyértelmű, hogy a barátnőd tetszik neki, nem kérdés, hogy le kell beszélned magad róla. Ha pedig világossá teszi, hogy téged akar, kérj tőle egy kis időt, mert ezt őszintén meg kell beszélned a barátnőddel. Előbb tehát vele tisztázd, mi helyzet. Sajnos még az is lehet, hogy ő nagyon kiborul a fejleményeken. Ilyenkor kerülhetsz a legkellemetlenebb helyzetbe. Barátság vagy szerelem? Nos, valójában nem te döntesz ebben a kérdésben. Egy igazi barát ugyanis felül tud emelkedni, és veled örül majd, a te valóban megtaláltad a számodra igazi szerelmet.

Mint a sánta kutyát…

Ami pedig Lillát illeti, nagyon meglepődött, amikor István felhívta azzal, hogy találkozzanak. Ráadásul Edinától kérte el a telefonszámát, valamilyen mondva csinált ürüggyel. Edina közben már randizott Istvánnal, aki immár Lillának is elkezdett udvarolni. A lány végül úgy döntött, őszinte lesz a barátnőjével. Hogy mi lett mindennek a vége? Arra a találkozóra, amit István Lillával beszélt meg, Edina is befutott. - Így jár, aki nem tudja, milyen fontos a barátság - mondták búcsúzóul a lányok, majd mosolyogva hagyták ott a férfit.

Ezt is szeretjük