Megbízol a barátnődben? 3 árulkodó jel, hogy kibeszél a hátad mögött
A barátság szép dolog, de lehet, hogy a feltételei csak a te oldaladról adottak. Gondold meg, kiben bízol!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg egyes barátságok egy életre szólnak, mások hamarabb felbomlanak - mire megtanulod kiismerni az embereket, könnyen lehet, hogy belefutsz egy-két olyan barátnőbe is, akiről később kiderül, hogy nem kellett volna megosztanod vele a titkaidat.

Persze, egy barátság alapja a bizalom, és nem is lehet úgy élni, hogy mindig mindenkiről a rosszat feltételezed, de ha az alábbi jeleket észleled, legalábbis érdemes legondolkodni, hogy a megfelelő embert választottad-e barátodul.

Csak a szaftos részek érdeklik

Az igazi barátnőben feltétel nélkül megbízhatsz, és ez azt jelenti, hogy az esetleg kínos vagy kellemetlen dolgokról is beszámolhatsz neki, hiszen nem ítélkezik majd feletted, legfeljebb a külső szemlélő higgadtságával tesz néhány javaslatot.

Egy baráti beszélgetés inkább a lelki dolgokról szól. Ha a barátnőd tanácsot ad, vigasztal, vagy csak veled együtt örül vagy szomorkodik, akkor elsősorban az érzéseidre kíváncsi - és az események csupán úgy érdeklik, mint az érzelmi reakcióid kiváltói.

Ha azonban a barátnődet látványosan nem érdekli, miként éltél meg egy-egy válságos helyzetet, és amikor megosztanád vele az érzéseidet, igyekszik visszaterelni a beszélgetést az eredeti mederbe, és még többet megtudni a neked fájó vagy éppen kínos eseményről, jó, ha megfordul a fejedben, hogy talán csak egy szaftos pletykához gyűjt morzsákat - így nem biztos, hogy bölcs dolog vele megosztanod a részleteket.

Elferdített igazságok

Míg az életed egyes mozzanatait valószínűleg szélesebb baráti köröddel is megosztod, bizonyos dolgokat csak a közeli barátnőidnek árulsz el. Nem biztos, hogy a barátnőd ezeket kifecsegi, de könnyen lehet, hogy az információk birtokában a hátad mögött olyan megjegyzéseket tesz, amelyek a többiek előtt más megvilágításba helyezik az adott történetet. A féligazságok vagy célozgatások pedig sokszor nagyobb pletykalavinát indítanak el, mintha a barátnőd kerekperec kimondta volna, amit tud.

Ha féligazságokat, elferdített igazságokat vagy bizonytalan pletykákat hallasz vissza magadról, amelyek olyan tényeken alapulhatnak, amiket csak nagyon kevés emberrel osztottál meg, nem árt elgondolkodni azon, hogy valaki, akit a barátnődnek hittél, nem éppen az egyik irigyed-e.

Kellemetlen Facebook-posztok

A Facebook térhódítása óta kissé átértékelődtek a magánélet szabályai, és nem ritka, hogy a közösségi oldalon olyanok érzelmi állapotáról is kapsz félinfókat, akiket egyébként csak felületesen ismersz. Ugyanakkor ez terep lehet arra is, hogy mások osszanak meg magánjellegű dolgokat - rólad. Ha például szerelmi csalódásodat elpanaszolod egy barátnődnek, majd ő egy szomorú dalt posztol a faladra némi vigasztaló szöveg kíséretében, az lehet egy kedves gesztus - de burkolt üzenet is, amivel világgá kürtöli, hogy éppen lelki válságban vagy. Ilyenkor érdemes átgondolni: biztos, hogy a legdiszkrétebb embereket választottad magad mellé?

Ezt is szeretjük