"Nem zavarja, hogy az exével járok" Tényleg elviselheti ezt egy barátság?
Mindegy, hogy mit mond, a barátnődet nem hagyja hidegen a románc.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A középiskolás évek a nagy érzelmi viharokról, új emberekről, új kapcsolatokról és a saját helyed kereséséről szólnak.

Nem ritka ilyenkor, ha előáll a kínos szituáció: a volt pasid a legjobb barátnődnek kezdi csapni a szelet, vagy éppen te vagy az, akinek a barátnőd exe udvarolni kezd.

A legtöbb ilyen esetben a harmadik fél nem vallja be, hogy zavarja a kialakulóban lévő románc - de vajon csak az érzéseit próbálja így elrejteni a külvilág előtt, vagy ezt is kibírhatja egy barátság?

Ellene: felszakadó sebek

Azok, akik úgy gondolják, mindegy, ki mit mond, a barátságotok akkor sem fogja kibírni, ha egyikőtök a másik exével kezd járni, arra hivatkoznak, hogy ez még akkor is fájdalmat okozhat, ha látszólag már mindkét fél túl van a korábbi kapcsolaton.

Elvégre soha többé nem tudjátok úgy kibeszélni a barátnőddel az új pasidat, hogy ő közben ne kezdje el a mostani szituációt ahhoz hasonlítgatni, hogy viselkedett vele a srác - ez pedig már régen eltemetett érzéseket is felszínre hozhat, és felszakíthatja a sebeket. Egy ilyen háromszögben a féltékenység is hamar felüti a fejét - jellemzően mindkét oldalról, ami pedig percek alatt megmérgezheti a barátságotokat.

Mellette: a másik boldogsága fontosabb

Akik szerint egy igazi barátság még egy ilyen próbát is kibír, nem vitatják, hogy az ex feltűnése mindenkiből komoly érzelmeket vált ki. Ezek megviselhetik ugyan a barátságot, ám érett viselkedéssel, illetve a másik iránti tisztelettel a helyzet kezelhető.

Szerintük, ha valaki már lezárt egy kapcsolatot, akkor nem áll a barátja boldogságának útjába csak azért, hogy a saját egójának kedvezzen, a másik pedig akármilyen szerelmes is, mindig úgy viselkedik, hogy tekintettel legyen a másik érzelmeire, és éretten, megfontoltan kezeli a kínos szituációt.

Ide sorolható az az érv is, hogy az igazán komoly szerelmek után a legtöbbekben baráti érzelmek maradnak volt párjuk iránt, így szívből tudnak örülni az új kapcsolatának, a rövid, kevéssé mély érzelmeken alapuló románcok emléke miatt pedig nem érdemes megszakítani egy barátságot.

Te kerültél már hasonló helyzetbe? Kibírta a barátság és a szerelem is?

Ezt is szeretjük