Sokban különböztök a pároddal?
Most megtudhatod, miért jó, ha nem vagytok egyformák
Itt van pár tipp, hogy előnyt kovácsolj a különbségekből.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Teljesen természetes, hogy az emberek különböznek, hiszen más adottságokkal és vérmérséklettel születnek, más nevelést kapnak, más impulzusok érik őket.

Akkor lesz igazán boldog a párkapcsolatod, ha a különbségeket előnyként kezeled. Az, hogy nem vagytok egyformák, nem gond, sőt, jó dolog. Gondolj csak bele, akkor tudod igazán kiegészíteni a másikat, ha olyat tudsz, amit ő nem, és akkor fogsz igazán fejlődni, ha a párod újat mutat neked. A különbségeket a fejlődésre és az előrelépésre kell felhasználni.

Ez nem mindig egyszerű. Lehet, hogy csak egy hosszabb folyamat során jössz rá, valójában miért előny, hogy nem vagytok egyformák. A következő tanácsok segíthetnek, hogy elfogadd, sőt, tekintsd pozitívumnak, hogy a párod nem olyan, mint te.

Nézz magadba!

Először magadban kell rendezned a gondolataidat. Csak akkor lesz eredményes egy közös beszélgetés, ha tudod, hogy neked mi a véleményed a dolgokról, és miért. Fontos, hogy tisztában legyél sérelmeiddel és az igényeiddel.

Miben különböztök?

Talán furcsán hangzik, de nem biztos, hogy a hétköznapi viták és feszültségek között az ember pontosan tudja, melyek azok a dolgok, amelyekben különbözik párjától.

Az első lépés, hogy tudatosítsd magadban, mik azok az alapvető különbségek, amik zavarnak, illetve terhesek számodra.

Miért zavar?

A második fontos momentum, hogy kiderítsd, miért zavar az adott különbség. Milyen érzést társítasz hozzá, és az mennyire kellemetlen számodra? Döntsd el, mi zavar: az, amit a másik csinál, vagy az, amilyenné az adott szituációban válsz? Ha felelsz magadnak ezekre a kérdésekre, tisztábban fogod látni a helyzetet. Tudni fogod, hogy min szeretnél változtatni, vagy min felesleges idegeskedni. Így, ha beszélgetésre kerül sor, felkészült és érthető leszel, ami sikeressé teheti a kommunikációt.

Beszéljétek meg!

Minden párkapcsolati zökkenő megoldásához két ember kell. Ha tisztában vagy magaddal, és éppen nyugodt a légkör, beszélgess a pároddal a problémákról. Lényeges, hogy ő is átlássa, hogy mi az, ami téged zavar, és miért, illetve elmondhassa saját álláspontját is. Ha működik a kommunikáció, és megértitek egymást, sokkal könnyebb lesz az elfogadás. Az elfogadás pedig egyenlő a feszültség megszűnésével.

Persze mindenki ember, így előfordulhat, hogy nem sikerül közös nevezőre jutni. Ne aggódj! Egy párkapcsolatban két önálló fél vesz részt - akik más-más személyiséggel rendelkeznek -, így a differenciák sokszor a felszínre kerülnek. Néhány különbséget megszeretünk, másokat elfogadunk és van, amelyek felett szemet hunyunk. Ez a szerelem.

Ezt is szeretjük