18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 dolog, amit nem árt tudni a síkosítóról: nemcsak az örömszerzést befolyásolhatja
A síkosító élvezetesebbé teheti az aktust, mindazonáltal érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt kipróbálod.

par agyban cover 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A síkosítót sokan a legpraktikusabb szexuális kiegészítőnek tartják, hiszen megelőzhet néhány gyakori kellemetlenséget az intim együttlét során, illetve még erotikusabbá, élvezetesebbé is teheti azt.

Egy, a Sexual Medicine szaklapban publikált kutatás szerint kielégítőbbnek találják a szexet azok a nők, akik élnek a síkosító adta előnyökkel. A szakemberek az alábbi öt dolgot ajánlják a figyelmébe azoknak, akik egy ideje már gondolkodnak a használatán, de mostanáig nem merték kipróbálni. Néhány tanács azonban azoknak is fontos lehet, akik régóta alkalmaznak ilyen termékeket.

Elsőre csak kis mennyiséggel célszerű próbálkozni

Rachle Needle, a floridai West Palm Beach klinikai pszichológusa és szexterapeutája szerint a síkosítók gyakori alapanyaga a lidokain és a benzokain. A veszélytelen, helyi érzéstelenítők feladata, hogy csekély mértékben érzéstelenítsék a nemi szervet, illetve csökkentsék a fájdalomérzetet. A lidokain alkalmazása ugyanakkor csak a tengerentúlon jellemző.

Legfőbb különbségük, hogy a lidokain gyorsabban felszívódik, ezzel együtt a hatása tovább tart, mint a bezokainé. A szakértő szerint, noha mindkettő biztonságos, először célszerű csak kis mennyiséggel próbálkozni, hogy meglásd, milyen érzést okoz. A vízbázisú síkosítók például a használat közben felszáradhatnak, így azokat esetenként pótolni kell.

Gombás fertőzést is okozhat

Dr. Hilda Hutcherson, a Kolumbia Egyetem Orvosi Központjának szülész-nőgyógyász szakorvosa szerint vásárlás előtt érdemes egy pillantást vetni a síkosító összetevőire, kiváltképp a glicerinre. A doktor felhívja a figyelmet, hogy, bár ez az anyag nem mérgező - arra való, hogy megőrizze a vizes síkosító csúszósságát -, az arra érzékenyeknél gombás fertőzést is okozhat, mivel a hüvelyben cukorrá alakulhat.

A síkosítónak is van lejárati ideje

Talán nem gondolnád, de a síkosítóknak is van szavatossági idejük, azaz használatuk során folyamatosan veszítenek hatékonyságukból. Ez utóbbi az esetleges antibakteriális hatásukra is igaz, ami idővel nem biztosíthat megfelelő védelmet, ezáltal érzékenyebbé tehet a fertőzésekre. Valamint arra sem árt figyelni, hogy jól zárd vissza a csomagolást, mert, ha nem teszed, az szintén csökkentheti a használhatóságot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Teszteld, mielőtt beveted!

Hutcherson szerint a legjobb, ha első alkalommal egyedül teszteled a síkosítót, ugyanis bizonyos esetekben irritáló lehet az érzékeny hüvelyre. Hutcherson a mentoltartalmú változatot emeli ki: a mentol nem ártalmas a szervezetre, de ebben az esetben is jobb félni, mint megijedni. Ráadásul, bár elsőre izgalmasnak hangzik, valójában sokan egyáltalán nem találják kellemesnek a hűsítő érzést.

Nem jelent gyógyírt a hüvelyszárazságra

Legyen szó hormonális vagy más eredetű hüvelyszárazságról, Dr. Hutcherson szerint a probléma minden esetben orvosi konzultációt igényel, ugyanis a szeretkezés során fellépő fájdalmat a síkosító mindössze enyhítheti, a kiszáradt hám tényleges gyógyulásához viszont önmagában nem elég.

Erről fantáziálnak a férfiak

Mi az, ami igazán beindítja a pasikat, és, amire titokban a legtöbben vágynak? Képeken mutatjuk a legforróbb férfi szexfantáziákat, melyeket szinte mindegyikük szívesen átélne.

Ezt is szeretjük