„27 éves vagyok, szűz, és még nem is csókolóztam” - Nők és férfiak vallottak arról, miért nem feküdtek le még senkivel
Vették a bátorságot, és az interneten árulták el az okokat.

no agyon
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinél máskor jön el az idő, amikor úgy érzi, készen áll arra, hogy testi kapcsolatot létesítsen a párjával. Vannak, akik korábban, vannak, akik később veszítik el a szüzességüket, a lényeg, hogy akkor tegyék meg, amikor felkészültnek érzik magukat, és azzal, akit igazán szeretnek. Mert ez egy igazán fontos esemény a nők és a férfiak életében is.

Néhányan talán mások szemében meglepően sokáig őrzik az ártatlanságukat, egy bátor fórumozó pedig fel is dobta a témát a Redditen. Azt kérdezte, hogy azok, akik felnőttként sem szeretkeztek még senkivel, miért döntöttek így, vagy milyen egyéb okok állnak ennek a hátterében. A kíváncsiskodó hozzászóló írására rengeteg válasz érkezett: vannak köztük szomorú és meglepő történetek is.

Ezért őrizték meg a szüzességüket

- 27 éves vagyok, szűz, és még nem is csókolóztam. Nem azért van, mert nem próbáltam, vagy nem akartam. A férfiak nagy részénél magasabb vagyok, szóval szerintem lehet, hogy ez ijeszti el őket - írta egy lány, aki nem azért őrizte meg az ártatlanságát, mert szerette volna, hanem azért, mert nem sikerült partnert találnia. 

- Sok oka van, de a legfőbb három: nem volt komoly kapcsolatom, az érzelmek nélküli szex nem az én világom, és a libidóm is elképesztően alacsony - írta egy húszéves pasi.

no agyon 2

- A gimnázium vége óta szingli vagyok, és nem akarom olyan férfinak adni a szüzességemet, aki nem szeret igazán, csak kihasznál - mesélte egy 21 éves kommentelő.

- Hasonló korú vagyok, szintén szűz, és szintén nem csókolóztam még. Egy kis faluban élek, ahonnan az összes velem egykorú barátom elköltözött, és egyszerűen nincs senki, aki potenciális jelölt lehetne - válaszolt az előző hozzászólásra egy másik lány.

Karrier-központúság és félénkség

Voltak olyanok is, akik az életük más területére helyezik inkább a hangsúlyt, de sajnos akadt, akinek csupán a félénkség szabott gátat.

- 24 éves vagyok, szingli és szűz. Azért, mert egy független nő vagyok, akinek nincs szüksége férfira. Na jó, csak vicceltem, de tényleg inkább a karrieremre szeretnék még fókuszálni. Ráadásul úgy érzem, hogy a huszonéves pasik folyamatosan csak arra keresik a lehetőséget, hogy lefektessenek valakit. Lehet, hogy tévedek, de így gondolom. Ebben a korban elég kevés ember akar komoly, mély és hosszú távú kapcsolatot egy olyan partnerrel, aki mellett megállapodhat. Én viszont egy igazi, romantikus szerelemre vágyom - írta egy hozzászóló.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Többször kerültem már nagyon közel egy-egy nőhöz, és előfordult néhányszor, hogy már majdnem megtörtént a dolog, de mindig közbejött valami baki. Végül pedig annyira befordultam, és annyira félénk lettem, hogy már új emberekkel sem igazán szeretek találkozni, úgyhogy igazából feladtam - vallotta be egy 26 éves férfi.

- Sosem volt igazán komolyabb kapcsolatom, és, bár egy sráccal egyszer majdnem megtettük, végül nem feküdtünk le egymással. Ez már hét éve volt, és azóta félek összejönni bárkivel is, mert rettegek attól, hogy el kelljen mondanom, hogy még szűz vagyok - írta egy lány.

- Erősen introvertált személyiség vagyok, és sajnos sosem sikerült még annyira közel kerülnöm egy lányhoz sem, hogy lehetőségem legyen elveszíteni a szüzességemet. Egyszerűen csak ennyi az oka - írta egy 23 éves férfi.

ferfi agyon

Akik tudatosan döntöttek így

Bár kevesebben voltak a hozzászólók között, akadtak, akik tudatosan döntöttek a szüzességük megőrzése mellett.

- 23 éves vagyok, és tinikoromban még megfogadtam, hogy csak a házasság után fogom elveszíteni a szüzességemet. Aztán végül meggondoltam magam, de még mindig a tökéletes partnerre és a tökéletes alkalomra várok. Nem akarok olyat tenni, amit később megbánnék, és biztos vagyok benne, hogy nem élvezném olyannal a szexet, akihez nem fűznek érzelmek - vallotta be egy lány.

- 24 éves vagyok, és aszexuális, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem érdekel a szex. De a testem miatt is elég bizonytalan vagyok. Eddig még semmilyen módon nem vonzódtam senkihez. Van egy lány, akivel gyakran beszélgetek, de egy másik országban él, és még nem találkoztunk. Viszont, ha valakivel intim kapcsolatba fogok valaha kerülni, az biztosan ő lesz - írta egy férfi.

Természetes, hogy vannak, akik az átlagnál később veszítik el a szüzességüket, és ezt nem is szabad, hogy problémaként éljék meg. A döntésnek a sajátjuknak kell lennie, és nem szabad mások véleményére hallgatni ebben. Ha viszont önértékelési problémák, intimitási gondok vagy túlzott zárkózottság áll a helyzet hátterében, érdemes pszichológushoz fordulni.

Ezt is szeretjük