Milyen párra vágynak a férfiak? Íme, a kutatás eredménye

A tökéletes nő külső és belső tulajdonságait is elárulták.

Tökéletes pár
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan találgatják azt, hogy az ellenkező nem számára milyen a tökéletes pár: milyen színű a haja, a szeme, milyen a testalkata, vagy éppen hogyan viselkedik, és miket szeret. A valóság viszont sokszor eltér az elképzeléstől.

Egy idei kutatásból pedig az is kiderült, mennyiben különböznek. A match.com ugyanis készített egy felmérést, melynek során megkérdezte a férfiakat és a nőket, hogy milyen partnerre vágynak, ráadásul nemcsak a külső, hanem a belső tulajdonságaikról is faggatta az alanyokat.

Ilyen a tökéletes nő a férfiak szerint

Az eredmények összesítéséből kiderült, hogy a pasik álompárja 2017-ben egy hosszú, szőke hajú, kék szemű nő, aki átlagos testalkatú, nem túl izmos, de azért heti egyszer-kétszer jár edzeni, és a mosolya az első, amire rögtön felfigyel mindenki. De nemcsak ezek számítanak a férfiaknál, hanem az is, hogy mi a nő munkája, mi a kedvenc hobbija, vagy mivel tölti szívesen a szabadidejét.

tokeletes par (1)

A tökéletes nő ugyanis szerintük könnyen vesz minden akadályt, nem aggódik, és nem problémázik sokat, és szabadúszóként dolgozik, vagy saját vállalkozása van. Ezen kívül imád eljárni különböző éttermekbe vacsorázni, és a legjobb, ha hegyet mászni is tud, sőt, szeret is. Azt is fontosnak tartották, hogy éjszakai bagoly legyen, ne feküdjön le túl korán, és lehetőleg pop-rock stílusú zenéket hallgasson. Ha pedig ez még nem lenne elég elvárás, azt is szeretnék, hogy a kutya legyen a kedvenc állata, na és, az sem árt, ha tud spanyolul. Nem is csoda, hogy az eredmény mindenkit meglepett, azonban az is kiderült, hogy a nőknek is bőven vannak kívánságaik a tökéletes pasikkal kapcsolatban.

Ilyen férfira vágyik a nő

A hölgyek ugyanis rövid barna hajú, kék szemű, normál testalkatú és csábító mosolyú orvos vagy állatorvos férfiról álmodoznak, akinek a kedvenc sportja az úszás, és korán kelő típus. A többi tulajdonságban azonban megegyeztek a két nem vágyai: a nők is pop-rock és kutyaimádó, étteremszerető párra vágynak. A kutatás vezetője, Vicki Pavitt azonban elmondta, hogy természetesen a valóságban nem kell a kiszemelt nőnek vagy férfinak megfelelnie az összes szempontnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

- A kutatás leginkább azt mutatja, hogyan változnak meg az évek során azok a tulajdonságok, melyeket a két nem tagjai vonzónak tartanak egymásban, de ez nem azt jelenti, hogy ha mindezek megvannak, akkor a két fél tényleg tökéletes párt alkot. A tökéletes partner ideája a való életben nem létezik, ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy legyen nyitott minden típusú párra, ne csak arra, akit ideálisnak képzelt el - mondta a randiszakértő a publikált tanulmányban.

Ezt is szeretjük