Kitagadta a családja a nőt, mert fekete férfit szeretett - 70 éve együtt vannak
Sok megpróbáltatáson mentek keresztül, szerelmük mégis mindennél erősebb volt.

jake mary
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés olyan ember van, aki ne az örök, mindent elsöprő szerelemről álmodozna, hiszen előbb-utóbb mindenki szeretné megtalálni azt a társat, akivel leélheti az egész életét, és megoszthatja vele minden élményét.

A szerelem a művészetekre is nagy hatással volt, elég csak Shakespeare-re és a Rómeó és Júliára gondolni, kevés szebb romantikus történetet találni. De vannak olyanok, akik a saját bőrükön is megtapasztalták, milyen érzés úgy szerelmesnek lenni, hogy a család ellenzi a kapcsolatot: szerencsére az ő történetük nem tragédiával végződött.

Mindent feláldoztak a szerelemért

A kedves idős pár, Mary és Jake Jacobs története nemcsak azért különleges és megindító, mert már hét évtizede élnek boldog házasságban, hanem azért is, mert még a családjukat is feláldozták, csak hogy együtt élhessék le az életüket.

kapcsolat2
Fotó: BBC / Youtube

Mary Nagy-Britanniában élt, Jake pedig Trinidadból érkezve teljesített ott katonai szolgálatot a II. világháború idején, amikor megismerkedtek. Hamar egymásba szerettek, ám nem sokáig élvezhették egymás társaságát, hiszen a férfinak a szolgálat után vissza kellett térnie Trinidadba. Mikor hazament, rájött, mennyire hiányzik neki nemcsak Anglia, hanem az ő szeretett Maryje is, így visszautazott a szigetországba, és 1948-ban össze is házasodtak.

Nem indult egyszerűen a közös élet

Azokban az időkben, amikor összeházasodtak, a feketéket nem tartották egyenlőnek, kirekesztették őket, folyamatos megaláztatások áldozatai voltak. Jake a saját bőrén is megtapasztalta ezt, a lány környezete nem nézte jó szemmel a kapcsolatukat, amikor pedig szóba jött a házasság, Mary apja bejelentette, hogy ha ehhez a férfihez megy hozzá, többé nem teheti be a lábát az ajtón. Mary úgy döntött, élete szerelmét választja a családja helyett.

kapcsolat3
Fotó: BBC / Youtube

Bár a hetvenedik évfordulójukon készült felvételeken süt róluk a boldogság, a házasságuk eleje nem csak a család hiánya miatt volt nehéz. Az első években Birminghamben éltek, ami pokoli volt számukra, nem állt szóba velük senki, és házat bérelni is csak nagyon nehezen tudtak, hiszen senki sem akarta kiadni egy fekete férfinak. Sem barátaik, sem pénzük nem volt. Ahogy múltak az évek, egyre jobb lett az életük, és a környezetük kezdte elfogadni, hogy Mary és Jake egy pár, a férfi pedig ugyanolyan ember, mint bárki más. Mary tanári állást szerzett, míg Jake először egy gyárban helyezkedett el, majd postai alkalmazott lett.

Szerelem, ami mindent túlél

A nehéz időszaknak lassan vége lett, a pár pedig több mint hetven év után is ugyanúgy imádja egymást, mint azokban az időkben, amikor egymásba szerettek. A történetük hamar bejárta az internetet, és sokan Rómeót és Júliát vélték felfedezni bennük, azzal a különbséggel, hogy az ő tündérmeséjüknek jó vége lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

A pár nemcsak a saját környezetét tanította meg elfogadásra és egyenlő bánásmódra: rengeteg hasonló cipőben járó szerelmesnek nyújtanak inspirációt, hogy tartsanak ki a szerelmük mellett, bármit is mondanak mások, hiszen ahogy Mary és Jake példája is mutatja, létezik a sírig tartó szerelem.

Furcsa kéréssel fordult az idős párokhoz a fotós, és olyan képeket készített róluk, amit senki más

Gyönyörű fotókat csinált az idős párokról a fényképész: az igaz szerelmet örökítette meg rajtuk úgy, ahogy ritkán látni.

Képek: BoredPanda, BBC/Youtube.

Ezt is szeretjük