Ők a világ legidősebb házaspárja: közel 85 éve boldogok együtt, elárulták szerelmük titkát
Az idős pár elárulta, első látásra egymásba szerettek, érzéseik pedig alig változtak valamit az elmúlt közel nyolcvanöt év alatt.

charlotte john henderson
beauty and style
Top olvasott cikkek

John és Charlotte Henderson megismerkedésük évében még biztosan nem gondolták, hogy valaha rekordot döntenek a szerelmükkel. 85 évvel később ez mégis megtörtént: idén hivatalosan is ők lettek a világ legidősebb házaspárja.

Az idős hölgy most 105 éves, férje pedig 106 - illetve ebben a hónapban lesz 107 -, és a mai napig nagy boldogságban élnek együtt: azt is elárulták, hogy szerintük mi a 85 éves kapcsolatuk, és a közel nyolc évtizede tartó házasságuk titka.

A világ legidősebb házaspárjának titka

John és Charlotte 1934-ben ismerkedtek meg egymással, és ahogy a férfi elmesélte, első látásra egymásba szerettek. Még a mai napig emlékszik arra, amikor először megpillantotta a fiatal lányt a Texasi Egyetem egyik termében.

charlotte john henderson2
Fotó: fourpointsnews

- Charlotte hátrafordult, mosolygott, én pedig rögtön tudtam, hogy el akarom vinni randizni – mondta a Todaynek, majd hozzátette, egyébként Charlotte is izgult, hogy vajon elhívja-e őt a kiszemelt fiú. A találkák ezután sorra követték egymást, a fiatalok járni kezdtek, majd öt év múlva össze is házasodtak. Nászútjukat egy kis hotelban töltötték, közös életük során nem vállaltak gyermeket, végig aktívak voltak, sok programot szerveztek, és rengeteget utaztak még az elmúlt évtizedben is. Jelenleg egy nyugdíjas közösségben élnek, és egy kicsit lassítottak a tempójukon. Nagy sportrajongók, közösen néznek meccseket, sokat beszélgetnek, és mindig terveznek valamit a másnapot, illetve a távolabbi jövőt illetően is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A boldog házasság és a hosszú élet titkai

A 85 éve szeretetben, 80 éve pedig boldog házasságban élő párnak rengetegen tették fel azt a kérdést, hogy mi a kapcsolatuk titka, de sokan faggatták őket a hosszú, egészséges élet kulcsáról is. Egyszerű válaszokat adtak.

Charlotte Henderson úgy véli, a sok utazás, a közös programok segítették megőrizni a szerelmüket, és persze az is, hogy mindig lefoglalják magukat, programokat szerveznek, és sosem unatkoznak. John úgy véli, mindezekhez hozzájárult a pozitív felfogás is, az, hogy sosem borúlátóan álltak a dolgokhoz. Viccből azt is hozzátette, egyesek szerint a gyermekmentességnek is van szerepe kapcsolatuk tartósságában, és abban, hogy mindketten átlépték a százat.

charlotte john henderson3
Fotó: eu.usatoday.com

Unokaöccsük, Jason Free azt is hozzátette, számára ők testesítik meg a tökéletes párt. Szerinte az egyik legfőbb titkuk az, hogy sosem rágódnak a múlton, nem nosztalgiáznak túl sokat, és mindig terveznek valamit a jövőt illetően. És hogy minek köszönhetik azt, hogy 105, illetve 106 évesen is jó egészségnek örvendenek? Az idős férfi szerint a mértékletesség: semmit nem visznek túlzásba, helyesen étkeznek, jól alszanak, nem isznak és nem esznek túlságosan sokat, és rendszeresen sportolnak.

Idős párok titkai

Nemcsak Hendersonék, hanem más idős, hosszú évtizedek óta boldogságban élő párok is elárulták, mi tartja őket össze. Összegyűjtöttük legjobb tanácsaikat.

Képek: eu.usatoday.comfourpointsnews.com, people.com.

Ezt is szeretjük