Egy pár 1 hétre kitiltotta a telefont az ágyból: nemcsak a szex lett több, de a kapcsolatuk is megváltozott
Eszükbe sem jutott az elején, hogy ennyi minden változik majd. Mindenkinek ajánlják a kísérletet.

mobil agy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az már több kutatásból is bebizonyosodott, hogy a mobil rendkívül rossz hatással van a párkapcsolatokra. Egyrészt, mivel sokan még akkor is a telefonjukat nyomkodják, amikor kettesben vannak a párjukkal, egyre kevesebb lesz a beszélgetés. Másrészt pedig a munkát és a stresszt is magukkal viszik az ágyba is, aminek következménye nemcsak az intimitás elhalványulása, hanem a szex mennyiségének csökkenése is lehet.

Éppen ezektől a hatásoktól félt Julia is, aki az amerikai Cosmopolitan oldalán mesélte el, hogy neki és párjának is bevett szokása volt az e-mailek ellenőrzése, és persze a közösségi oldalak böngészése a hálószobában. Ezért úgy döntöttek, hogy egy hétre kitiltják a mobilokat és az internetet is az ágyból, sőt, a közösen töltött reggeleikből és estéikből is.

Egy hétig mobil nélkül az ágyban

Az első dolog, amit észrevettek, és amire számítottak is, hogy sokkal többet szeretkeztek. Mivel sem reggel, sem este nem pötyöghettek a telefonon, több idejük, kedvük és energiájuk maradt egymásra. Ráadásul a mobil helyett munka előtt és után is jobban ráhangolódtak a másikra, figyelték, ahogy készülődött, és egyre inkább úgy érezték, hogy újra és újra egymásba szeretnek. A kacér és szerelmes pillantásoknak pedig sokszor szeretkezés lett a vége, de Julia szerint az is közrejátszott a dologban, hogy épp hétfőn hazavitt néhány szexjátékot a munkahelyéről, amit aztán ki is akartak próbálni.

A kedvük és a kapcsolatuk is megváltozott

Köztudott, hogy a közösségi oldalak túl gyakori böngészése lehúzza a hangulatot, sőt, depresszióhoz is vezethet, mivel az emberek úgy érzik, hogy az ott látott bejegyzések alapján mások élete sokkal jobb és izgalmasabb, mások sokkal sikeresebbek, mint ők. Ezt Julia is tapasztalta már a saját bőrén, ez alatt az egy hét alatt azonban jóval vidámabb, felszabadultabb volt, és mindketten boldogabbnak érezték magukat.

Julia párja egyszer megsértődött a nőre, mert sms-eket kezdett írni, de észrevették, hogy sokkal őszintébben és nyitottabban tudták megbeszélni az érzéseiket és a problémáikat. Egyértelműen többet foglalkoztak a másikkal, több mindenről esett szó, és sokkal közelebb kerültek egymáshoz, mint ezelőtt. Arról már nem is beszélve, hogy hasznosabban töltötték az addig a hírfolyam görgetésével és az e-mailek olvasásával töltött időt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezért ajánlják mindenkinek

Julia elmondta, hogy bár elsőre lehetetlennek tűnik, mindenkinek ajánlja ezt a kísérletet, mert tényleg teljes egészében megváltozott a kapcsolatuk. De azt is hozzátette, hogy nem is feltétlenül kell kitiltani a közösen töltött időből vagy az ágyból a mobilt. Elég csupán az is, ha felállítotok néhány szabályt a használatára. Mondjuk, hogy este 9 után nem is nyúltok hozzá a telefonotokhoz, vagy kineveztek olyan napokat, amikor a munkából hazaérve már egyáltalán nem használjátok őket. 

Ezt is szeretjük