Egy éven keresztül nem szexelt a 33 éves nő - Érdekes dolgokat tapasztalt
A 33 éves nő eddig el sem tudta képzelni az életét szex nélkül, azonban meglepő dolgokat tapasztalt a kísérlet során.

férfi-nélkül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az együttlét jótékony hatásairól tanulmányok tömkelege született, és az orgazmus pozitív élettani impulzusait senki nem vonja kétségbe. Az egész szervezetnek jó, például erősíti az immunrendszert, fiatalon tart, és a depresszió kialakulásának kockázatát is jócskán csökkenti.

Több kutatás pedig arra is rávilágított, hogy a szexmegvonásnak akár negatív hatásai is lehetnek mind fizikailag, mind lelkileg. Egy nő pedig a saját testén próbálta ki, hogy valóban így van-e.

Egy év szex nélkül

A 33 éves amerikai modell, Reema Zaman elhatározta, hogy egy évet cölibátusban tölt. Intenzív tapasztalatait az ismert YourTango közösségi oldalon osztotta meg. Reema 17 évesen kóstolt bele a testi örömökbe, és huszonévesen el sem tudta képzelni az életét szex nélkül. Egészséges kapcsolatai voltak, melyekben a meztelenség és a szexualitás nem volt tabu.

Úgy tartotta, hogy a szeretkezés a megfelelő emberrel és érzelmekkel együtt a legjobb szórakozás. Egy napon azonban, amikor rádöbbent, hogy már négy hónapja nem szexelt, mert nem volt párja, elhatározta, hogy elmegy egy év szünetig, és beszámol arról, mi történt vele.

Reema Zaman
Reema Zaman
Fotó: Youtube

A nőkre más hatással van a szex

A nők és a férfiak testi és lelki reakciója az orgazmusra különböző. Az aktus közben felszabaduló oxitocin a nőkben a hűség és szeretettel teli ragaszkodás érzetét erősíti. Ez az úgynevezett szeretethormon, mely bizalmat kelt a másik iránt, illetve eloszlatja a kétségeket.

Ez viszont sokszor nem a megalapozott és mély érzelmi kötődést jelenti, hanem csak a függést erősíti meg. Ezzel szemben a férfiaknál az orgazmus dopamint szabadít fel, ami a tesztoszteronszintet emeli, aminek hatása pedig pont ellene megy a monogámia és hűség érzetének.

A szexmentes élet mellett nem kell leszokni az orgazmusról. Meglepő, de így is átélheted. 

Az egész életére kihatott

Reema azt vette észre a szex nélküli hónapokban, hogy minden energiája a sajátja maradt. A szeretkezés mindig összefonódott a partnerkapcsolat optimális fenntartására való törekvéssel. A cölibátus időszakában minden tehetségét és képességét a saját fejlesztésére fordította. Szakmailag is sikeresebb lett, és a családi kapcsolatai is erősödtek. Az önbecsülése és az önbizalma nőtt, teljes kontrollt érzett saját maga, a teste és az élete felett.

A 33 éves nő azt is észrevette, hogy nem kellett semmit más céljaihoz és terveihez ütemeznie. Az élet minden területén kompetensnek, energikusnak és értékesnek érezte magát. Több hónap után rendíthetetlenül magabiztos lett, nem árnyékolta be életét folyamatosan a félelem, hogy elveszít egy férfit - és jó értelemben vett feminista gondolkodást vett fel. Publikálni kezdett a nők jogairól, a nemi erőszak hatásairól és a női vezetőkről.

Testileg és lelkileg is hasznos az időleges szexmegvonás

A volt amerikai modell rájött, hogy az egész szex nélküli periódus nem a szeretkezésről vagy az orgazmusról, a férfiakról vagy a társkeresésről, a házasságról vagy a szerelemről szól, hanem kizárólag róla. A saját magára vonatkozó önbirtoklásról. Ez a legjobb dolog, amit elérhet egy ember. 

A megfelelő időben a megfelelő emberrel szeretne visszatérni a szexhez, viszont mindenkinek azt ajánlja, hogy próbálja ki a szeretkezés mentes egy évet, mert az egész életüket pozitív irányba alakítja majd át.

Ezt is szeretjük