A távkapcsolat buktatói
Létezhet megcsalás nélkül?
Egyes férfiak szerint már az is elég egy félrekacsintáshoz, ha az irányítószámok különböznek. Valóban ilyen nehéz ellenállni a kísértésnek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A távkapcsolat jellemzésére két közhely létezik. Az egyik szerint, ha a mérföldek képesek kikezdeni a köteléket, akkor az a szerelem bizony annyit ért. Mások vélekedése szerint viszont egy néhány éves szünet szükségszerűen szétzilál minden kapcsolatot. Most akkor hol van az igazság?

Telefonszex és webszerelem

Amikor az időzónák és az országhatárok nem esnek egybe, minden pár nehéz helyzetbe kerül. A régi idők romantikus homályában ezért röpködtek a postagalambok parfümbe öltöztetett borítékokkal, és olajág helyett rózsaszálakkal a csőrükben, ma pedig ezért olyan népszerű az online kommunikáció összes csatornája. De azért ismerjük el: mikrofonos fejhallgatóval a gép előtt szerelmet vallani valahogy még mindig nem az igazi.

A telefonszex pedig nem az ember lányának lett kitalálva, sokkal inkább a pornórajongó kanok asztala. Persze a monitor előtt röpködő bugyiknak is megvan a maga bája, de a számítógépnek még mindig megvan az a rossz tulajdonsága, hogy nem csókol vissza, úgyhogy előbb vagy utóbb érthető, és könnyen megeső dolog, hogy elcsábulsz egy hús-vér szerető ölelő karjaitól.

Mi számít megcsalásnak?

Ilyenkor pedig jön a lelkiismeret-furdalás, és a dilemma, hogy mit és hogyan mondj el kedvesednek, vagy ha ő az, akivel megesett az eset, természetesen számíthatsz a férfi mellveregetésre, hogy akkor most mi is számít megcsalásnak? Ez pedig rossz kérdés, mert a nő oldaláról minden. Egy csók, egy szex, de még a vöröslámpás negyedben tett látogatás is. Ilyen szempontból pedig nincs távkapcsolat félrelépés nélkül, mert a kísértésnek megesik vagy a férfi, vagy a nő. Ha elválaszt a távolság, mindenki könnyebben követ el hibákat, mert ugye a vágy soha nem alvó ördöge azonnal megragadja az ilyen alkalmakat.

A külföld, az idegen világ és a függetlenebb hangulat pedig akaratlanul sodor bele mindenkit a félreérthető helyzetekbe, úgyhogy jobb, ha mindenféle ígéret, póráz és teher nélkül ereszted el a másikat az újvilágba. A legegyszerűbb megoldás az, ha erre az időszakra kiiktatod a tilalomkódexet, és egy időre semmi nem számít megcsalásnak.

Jeges eső

Mert ha közétek állnak az apró titkok, előbb vagy utóbb elnémul a számítógép, és a hosszas netbeszélgetések unalmas sablonokká satnyulnak, amikor már csak gépiesen ismétlődő napirendeteket beszélitek meg. Mert a többiről, hogy valójában mi van veletek és köztetek, már mindenki fél beszélni, és a pályaudvaron vagy a repülőtéren a várva-várt nagy összeborulás és egymásba gabalyodás helyett két idegen zavart találkozása történik meg. Ha pedig a mindent tisztázó nagy beszélgetés is elmarad, akkor a nagy szerelem ennyi volt, és a viszontlátás helyett szomorú búcsút inthettek egymásnak, mert a fagyos, jéggé dermedt érzelmeket már senki nem élesztheti újjá poraiból. Egyszer csak nem az lesz a legfőbb probléma, hogy kilométerek álltak közétek, hanem az a lebonthatatlan vastag berlini fal, amit ti magatok építettetek.

Régi-új szerelem

Ha azonban nincsenek egymás felé elvárásaitok, és kölcsönös szabadsággal ajándékozzátok meg egymást, akkor nem állhatnak közétek a kínos titkok, és újból találkozva tiszta lappal kezdhettek mindent újra.

Sőt, az újbóli egymásra találás legalább olyan forró lehet, mint első közös napjaitok voltak, hiszen párod ugyanúgy udvarolni fog neked, hogy meghódíthasson.

Ha hazaérve nem számonkéréssel és dacos, hideg hangulattal találkozik, akkor az érzelmek nem fagynak jégbe, hanem újult erővel kapnak lángra, hiszen nem mindegy, hogy a reptéren forró öleléssel, vagy hideg, vitára kész tekintettel fogadod párodat. A kísértés pedig mindenkit megkörnyékezhet, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön a kapcsolatotokat kell temetni.

Ezt is szeretjük