Ezek a párkapcsolat valódi tartósítószerei: 3 egyszerű dolog, amit minden párnak csinálnia kellene
Még ma kezdjétek el!

nagykep?cikkid=158862&kep=par foldon1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy igazán erős kapcsolatért nagyon keményen meg kell dolgozni. Igényli a kompromisszumokat, a törődést és a visszacsatolást is. Van azonban néhány apróság, amivel minden igaz szerelem tartósabbá tehető. Nem kell hozzájuk pénz vagy temérdek idő, mégis fixálják a kötődést. Nem mesterségesek, mégis tartósítószerként hatnak.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy egy szerelem melegen tartása földöntúli teljesítményt igényel. Édesanyáink, nagyszüleink idejében még a válás számított szélsőséges problémakezelésnek, ma viszont néha úgy tűnik, hogy sorra szakadnak szét az álompárok. A megoldás pedig - ahogy az ördög - a részletekben lakozik. Ilyenformán elmondható, hogy a végleteknél sokkal fontosabbak a mindennapi gesztusok.

Az ölelés ereje

Az ölelés egészségügyi hatásairól már írtunk korábbi cikkünkben. Az ölelés oxitocintermelő hatása ugyanakkor nem csupán az egészségünknek kedvez, de a kapcsolatot is szorosabbá teszi. A szerelemhormon ugyanis képes fokozni az egymás iránti bizalmat, és elűzi a félelmet is, biztonságérzetet ad. Arról nem is szólva, hogy a másik ember napjából talán pontosan ez az érzés hiányzik. Ahogy a simogatás, úgy az ölelés is emeli az önbizalmat, oldja a stresszt, és a támogatásról is biztosít a kapcsolatban.

Csókolózz!

A csókolózás a vonzódás és a szerelem kifejezésének legfontosabb eszközei közé tartozik, ezt pedig több érv is alátámasztja: a csókolózás során endorfin és dopamin szabadul fel, amelyek fokozzák a boldogságérzetet, növelik a biztonságérzetet és az elégedettséget, valamint oldják a stresszt, de a szerelmes tevékenység közben cserélődő feromonok, illatanyagok is óriási szereppel bírnak a vonzalom kialakulásában.

Beszélgetni nem csak gondról kell

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a tartós és jól működő kapcsolat alapja a megfelelő kommunikáció. Ennek legfontosabb kritériumai: kétoldalúság, figyelmesség, rendszeresség. Félre kell tudnotok tenni a telefont, lekapcsolni a tévét, hogy egy kicsit tényleg csak egymásra figyeljetek! Tudjátok, hogy mostanában mi foglalkoztatja a másikat? Milyen irányba tartotok, még mindig egyezik-e a jövőképetek?

A kapcsolat legnagyobb buktatói olykor pont ezekből a félreértésekből, az egyoldalú döntéshozatalból és a meg nem értettségből származnak. És azt ugye tudod, hogy nem csak a problémák felmerülésekor kell leülni pároddal? Ugyanilyen létfontosságú a kapcsolatban a pozitív visszacsatolás, az elismerés, a közös és egyéni sikerek dicsérete.

Ezt is szeretjük