4 egyszerű dolog, amivel a szerelem az összeköltözés után is megmarad

Ha összebútoroztok, tippjeinknek jó hasznát vehetitek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lakva ismerszik meg az ember. Bizonyára már neked is a könyöködön jön ki ez a mondat, lehet, hogy egy közhely, de sajnos igaz. Az összeköltözés rengeteg új szituációt teremt, melyben még nem ismeritek egymást, sőt, sok esetben magatokat sem.

Az összebútorozás mindig egy izgalmas kaland, ami során a másik új arcait és reakcióit fedezheted fel. Ezek az új élmények sok örömet szerezhetnek abban az esetben, ha fel vagy rá készülve. Ha a kapcsolatotok még nincs azon a szinten, hogy befogadjon ennyi új információt, nem fogja túlélni az összeköltözést.

Nem szabad semmit elkapkodni. Fontos, hogy jól megerősített, megbízható alapra építsétek az új életeteket. Ahhoz, hogy eldöntsd, jó-e az időzítés, olvasd el azt a négy dolgot, melyet mindenképpen érdemes átgondolnod, mielőtt belevágsz az összeköltözésbe.

Tudnál még várni?

Ha igen, akkor mindenképpen vedd fontolóra a dolgot. Ha úgy érzed, még nem zavarna, ha külön élnétek egy ideig, az azt jelenti, hogy még nem akarod teljes mellbedobással az egészet. Az összeköltözés olyan nehéz helyzeteket teremthet, amiket csak akkor lehet lazán átvészelni, ha nagyon akarod a dolgot.

Ha esetleg párod a lelkesebb, nézz magadba, és válaszold meg magadnak, hogy hány százalékban akarod te is igazán, és hány százalékban akarsz neki megfelelni. Ez nem az a szituáció, amikor udvariaskodni kell. Légy őszinte, és ha úgy érzed, mondd meg neki, hogy neked még időre van szükséged, mert nem akarod elveszteni egy esetleges elhamarkodott lépés miatt.

Anyagiak

Ha közös háztartásban éltek, közös lesz a költségetek egy része is, így elkerülhetetlen, hogy beszéljetek az anyagiakról. Nem árt, ha előre átgondolod, hogy kinek mennyi a keresete, és ki mennyit tud hozzátenni a közös kasszához. Ha még nem ismered ezeket az információkat, lényeges, hogy megkérdezd!

Annak fényében, hogy ki mennyit keres, gondoljátok végig, hogy ki mit fizet, ugyanis a felelősség tisztázásával elkerülhetitek a későbbiekben kialakuló konfliktusokat. Fontos, hogy a pénz ne legyen tabu téma, enélkül képtelenség együtt élni.

Készen állsz a harcra?

Készítsd fel a lelked, hogy az összebútorozás időszakában elképzelhető, hogy több lesz a veszekedés. Ez teljesen természetes, és nem kell érzékenyen reagálni. Ne sértődj meg mindenen, tanulj meg túllépni a dolgokon. Egy kis lazaság és nagyvonalúság sokat segíthet a béke fenntartásában. A kezdeti viaskodás nem is olyan rossz, egymás határainak tapogatása izgalmas és új színt hozhat az életedbe.

Minden más lesz

Amíg külön éltek, addig azért találkoztok, hogy egymással foglalkozzatok, így ebben az időben teljes mértékben rád koncentrál. Az összeköltözéssel ez megváltozik, ha hiszed, ha nem, nagy valószínűséggel kevesebb lesz az az idő, ami alatt aktívan egymásra figyeltek.

Vigyázni kell, hogy az együttlét ne váljon napi rutinná. Könnyen meg lehet szokni, hogy ott van melletted a másik, miközben a napi teendőidet végzed. Ez becsapós, mert igazából együtt vagytok, de mégsem. Nem szabad hagyni, hogy az együttélés egymás mellett éléssé változzon. Az emberek ilyenkor hajlamosak a kettesben töltött idő helyett más programot választani - a másik úgyis mindig ott van - címszóval.

Nagyon jó tud lenni, amikor csendben egymás mellett mindenki teszi a dolgát, de az ilyen nyugodt hétköznapok közé be kell csempészni olyan időt, ami csak a tiétek, és amiben egymásra fókuszáltok. Így fenntarthatjátok az izgalmat, a tüzet és nem utolsósorban a szerelmet.

Ezt is szeretjük