Ezért nem tudod kialudni magad a párod mellett
3 bevált tipp, hogy kipihenten ébredj
Nyugtalanul alszol a párod mellett? Van megoldás!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az együttalvás számos egészségügyi előnnyel jár: csökkenti a stresszt és a vérnyomást, növeli a nemi vágyat, mi több, boldogsághormonokhoz is juthatsz általa. Ennek ellenére egyre több pár választja a külön ágyon vagy hálószobában alvás lehetőségét.

Az okok általában az elalvás előtti szokások, valamint a lefekvés időpontjának különbözősége, az eltérő hőmérséklet-preferencia, mindemellett az esetleges alvászavarok, mint például a horkolás, vagy a folyamatos forgolódás, testhelyzet-változtatás. Ezek a problémák azonban orvosolhatók, mindössze csak arra van szükség, hogy beszéljetek róluk, és kompromisszumos megoldást találjatok.

Lámpaoltás

Az első és egyben az egyik legfontosabb dolog, hogy kialakítsatok egy közös lefekvés előtti szokásrendszert. Tusoljatok le vagy vegyetek egy kádfürdőt együtt vagy külön-külön. Majd következhet fél óra közös tévézés elalvás előtt, egy bögre finom tej vagy egy kis tál ínycsiklandó gyümölcssaláta kíséretében.

A menetrendet ti választjátok, a lényeg, hogy legyen egy kialakult szokásrendszer, ami alapján a szervezetetek tudja, alvásidő van. Ezzel a módszerrel kiküszöbölhető például az az igen gyakori probléma, hogy a párod még javában a laptop billentyűzetén klimpíroz néhány centire a fejedtől, mikor te már aludni szeretnél.

Alvópóz

Egyes párok alvás közben szorosan átölelik egymást, míg mások viszonylag távol, sokszor a másiknak háttal pihennek. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem ez határozza meg a párkapcsolat minőségét vagy hőfokát. A legtöbb esetben az alvópozíciót kizárólag kényelmi szempontok figyelembevételével választják meg a párok. Bármilyen jó dolog is a pároddal összebújva szundikálni, nehéz úgy aludni egy jót, ha egymás karjaiban fekszetek.

A téma szakértőinek véleménye szerint a nyugodt pihenés szempontjából az a legegészségesebb, ha egy ideig egy mindkettőtök számára kényelmes pózban, összebújva fekszetek, majd átfordultok a saját térfeletekre, és úgy alszotok tovább. A köztetek lévő távolságnak köszönhetően valószínűleg nem riadtok fel egymás minden egyes mozzanatára, így nagyobb az esély arra, hogy mindketten kellően kipihenitek magatokat.

Rétegezzétek a takarót!

Több hátránya is lehet annak, hogyha egy paplannal takaróztok: egyrészt lehetséges, hogy az a takaró alatti hőmérséklet, ami számodra teljesen megfelelő, az a partnered számára túl meleg vagy éppen hűvös, másrészt elképzelhető, hogy ha az egyikőtök gyakran forgolódik éjszaka, akkor lehúzza a másikról a paplant.

A nyugodt alvás záloga

A mandarin-, narancs esszencia, kamilla-, levendula-, és szantál illóolaj keveréke gondoskodik arról, hogy lágy, nyugodt hangulat uralkodjon a hálószobában, vagy akár a babaszobában is.

További információkat itt találsz.

 

Promóció

Ha mindenképpen közösen szeretnétek takarózni, akkor egy vastag takaró helyett érdemes inkább két vékonyabb paplant használni, hiszen így bármelyikőtök megteheti, hogy az egyik alól kibújik, illetve duplán áthajtja a másikra. Egyéni hőmérséklet-igényeteket figyelembe véve osztozhattok a két takarón. Mi több, ez a megoldás abból a szempontból is praktikus, hogy ha esetleg lehúznátok egymásról a paplant, akkor még mindig tudtok külön-külön is takarózni velük.

OLVASD EL EZT IS!

tulora lead
  • munka
  • párkapcsolati probléma

- Szinte minden nap túlórázik a párom

ferfi agy fehernemu
  • szex
  • családállítás

Szex: mennyi a normális?

Ezt is szeretjük