Egyperces személyiségteszt, ami fontos dolgot árul el rólad - Kiderül belőle, milyen a szociális intelligenciád

A TikTok-videó segítségével gyorsan tesztelheted a szociális intelligenciádat. Csak annyit kell tenned, hogy megfejted, mit éreznek, gondolnak az emberek a képeken.

Szociális intelligenciateszt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak emberek, akik jobban értenek másokat, képesek igazán a környezetükre hangolódni, figyelnek a körülöttük lévőkre - az ilyen személyek általában magas szociális intelligenciával rendelkeznek.

A szociális intelligencia nagy vonalakban a saját és mások cselekedeteinek megértésére való képességet jelenti. Ez a készség az emberekkel szerzett tapasztalatokból, valamint a társadalmi környezetben elért sikerekből és kudarcokból fejlődik. Azt pedig, hogy neked milyen szinten van, egy tiktoker szerint egy extra gyors személyiségtesztből is kiderítheted.

Egyperces személyiségteszt

A férfi videójában hozzáteszi, a tesztet az autizmus diagnosztikájára is használják, és nagyon egyszerű. Nincs más dolgod, mint eldönteni, hogy milyen érzelmeket tükröznek a képeken mutatott tekintetek, mit érezhet az az ember, akinek a szemét látod. Mindegyik fotónál négy különböző opciót olvashatsz, ezekből kell kiválasztanod a helyeset. A jó válaszokkal növekszik a szociális intelligencia szintje: ha mindet eltaláltad, kiemelkedő ez a készséged.

@sambucha I think got 5/6 #socialintelligence #test #autism ♬ original sound - sam

Feladatok és megoldások

  • Első kép: játékos, vigasztaló, ingerült vagy unott? A helyes válasz nem más, mint a játékos vagy vidám.
  • Második kép: rémült, lenyűgözött, megbánó vagy flörtölő? A helyes válasz a megbánó.
  • Harmadik kép: ingerült, gondolkodó, bátorító vagy együttérző? A férfi gondolataiba merülve látható a képen, így a gondolkodó a helyes válasz.
  • Negyedik kép: arrogáns, hálás, szarkasztikus vagy bizonytalan? A jó válasz az utolsó opció, a bizonytalan.
  • Ötödik kép: hálás, kacér, ellenséges vagy csalódott? A nő a képen flörtöl, csábít a tekintetével, ezért a kacér a helyes.
  • Hatodik kép: komoly, megszégyenült, tanácstalan vagy riadt? Bár kicsit mérgesnek tűnhet, a jó megoldás a komolyság.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Minél többet találtál el, annál kisebb az esélye annak, hogy kínos társas interakciókba kerülsz, vagy félreértelmezed mások érzelmeit. A testbeszéd, az arckifejezések megértése és maga a nonverbális kommunikáció a szociális intelligencia alapjait képezik. A tesztet valójában Reading the Mind in the Eyes - vagyis RMET - tesztként ismerik, és kutatók fejlesztették ki, hogy fel tudják vele mérni a mentális állapot felismerésére és megértésére való képességet. 

Olvass tovább! Kérdések, amik megmutatják az intelligenciát

A valódi intelligenciáról az emberek viselkedése, szokásai is árulkodnak. Az alábbi kérdések segítenek meghatározni, magas-e az IQ.

5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?

A valódi intelligenciáról az emberek viselkedése, szokásai is árulkodnak. Az alábbi kérdések segítenek meghatározni, magas-e az IQ.

Elolvasom

(Borítókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük