18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Így forgatják a valóságban a mozifilmek forró szexjeleneteit: közel sem olyan intim a pillanat, mint a vásznon
Amit mi meghitt és erotikus pillanatnak látunk a vásznon, az a valóságban közel sem ennyire idilli.

szexjelenet-forgatás4

Ma már szinte nincs olyan film vagy sorozat, amelyben ne lenne legalább egy szexjelenet. Sok alkotásban csak utalnak rá, vagy nagyon diszkréten mutatják az intim pillanatokat, míg máshol szinte minden látszik.

De vajon hogyan forgatják ezeket a meglehetősen pikáns jeleneteket? A valóságban közel sem olyan erotikus a pillanat, mint ahogy azt mi látjuk, hiszen ezeknél a részeknél van az egyik legnagyobb szükség a koordinációra, és ilyenkor az egész stáb arra összpontosít, hogy minden tökéletes legyen.

Fontosak az előkészületek

A nagyobb produkciók esetében a szexjelenetek forgatása hatalmas felkészülést és tervezést igényel, hogy minden tökéletesen menjen, és a lehető legkevesebb alkalommal kelljen újravenni. A színészek már a forgatókönyv elolvasása előtt egy részletes szerződést írnak alá, amiben kitérnek a meztelenségre, annak mértékére, illetve hogy miként zajlik majd az ágyjelenet. Ebben még arra is alaposan kitérnek, hogy mely testrészek látszanak majd, a forgatás során pedig kötelező betartani a jogi útmutatóban foglaltakat. 

szexjelenet-forgatás1
Fotó: powerofforever / Getty Images Hungary

Minden jelenetnél a koreográfia az első lépés. A rendezők végigsétálnak a színészekkel, megbeszélve, mikor és hova kell mozogniuk a jelenet alatt. A munkát sok esetben intimitáskoordinátorok is figyelik, akiknek pontosan az a feladatuk, hogy minden tökéletes legyen, természetesnek tűnjön, de közben a színészek se feszengjenek. Ilyen szakembert alkalmaztak például a Trónok harca, a Vágyak/Valóság, a Bridgerton család vagy a Szexoktatás felvételeinél is. Vannak olyan színészek, akik nemcsak a rendezővel és a koordinátorral, hanem a filmbéli partnerrel is szeretik alaposan átbeszélni a jelenet menetét, így mindketten tudják, mikor hogyan kell mozogniuk, és egyikőjüket sem éri váratlan meglepetés.

Így zajlik a szexjelenetek forgatása

Az alapos felkészülés után a forgatás során is rengeteg háttérmunka szükséges. A produkciók gyakran úgynevezett „zárt díszletben” készítik ezeket a részeket, ami annyit jelent, hogy az akár több száz főből álló stáb nagy részét kiküldik a kérdéses jelenetek alatt, és csak azok maradhatnak bent, akiknek feltétlenül szükséges a munkájuk. Így a színészek kicsit jobban elengedik magukat, és nem feszengenek attól, hogy annyi ember nézi őket. 

szexjelenet-forgatás2
Fotó: vadimguzhva / Getty Images Hungary

A meztelen jeleneteknél is nagyon fontos, hogy a lehető legkomfortosabban érezzék magukat a szereplők. Bár a vásznon úgy tűnhet, az intim tájak a legtöbb esetben nem teljesen fedetlenek, nőknél egy bőrszínű, nagyobb méretű tapaszt helyeznek el alulra, míg a férfiak esetében a legtöbbször egy szintén észrevehetetlen, zokninak kinéző anyagot húznak a péniszre. A szex imitálása során különböző lepedőket és párnákat is a színészek közé raknak, amik ugyan láthatatlanok a filmben, mégis komfortérzetet adnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a vad és szenvedélyes jelenetek a színészeket is izgalomba hozzák? A válasz erre a legtöbb esetben a nem, hiszen akár hosszú órákig is dolgozhatnak egy-egy ilyen rövidebb részen, újra és újra be kell állniuk a tökéletes pozíciókba, ráadásul sokan figyelik őket, így inkább csak a profizmusuknak és tehetségüknek köszönhetően lesz élethű a jelenet, és nem amiatt, hogy valóban élveznék az egészet. Jean-Marc Vallée rendező egy 2015-ös interjúban elmondta, hogy soha nem látott még olyan férfi színészt, akinek erekciója lett volna forgatás közben, de ez nem azt jelenti, hogy közömbösek a partnereik iránt, egyszerűen csak nem szexként, hanem jelenetként tekintenek rá, amit meg kell csinálni.

szexjelenet-forgatás3
Fotó: ELLE / Facebook

A színészek nemcsak maguk, hanem a partnereik számára is gyakran próbálják kellemesebbé tenni a kínos jeleneteket. Amikor például Jamie Dornan Dakota Johnsonnal dolgozott A szürke ötven árnyalata pikáns részein, elmondta, hogy a humort használta, hogy mindenki kényelmesebben érezze magát. Mindig próbálta megnevettetni kolléganőjét, ezt a módszert pedig a rendezők is kedvelik, hiszen így a szereplők sokkal jobban elengedik magukat, természetesebb lesz az eredmény és nem látszik rajtuk a feszültség.

Egy hónapon keresztül mindennap szexelt a házaspár: a nő elmesélte tapasztalatait

A négygyermekes anya több fontos dologra rájött az egy hónapos kísérlet alatt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Facebook)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük