Nagyon fontos a jó szexhez, sokan mégsem merik megtenni: így tudasd a másikkal, mire vágysz az ágyban

Csak akkor lesz igazán jó a szex mindkét fél számára, ha nem félnek beszélni a vágyaikról, igényeikről egymásnak.

par agyban cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszinte kommunikáció és a nyíltság az erős, boldog kapcsolatok alappillérei, ám nem csupán a szerelemben, hanem a szex terén is nagy jelentőségük van. A szexuális élet ugyanis csak akkor lehet igazán kielégítő mindkét fél számára, ha mernek beszélni egymás előtt a vágyaikról, az igényeikről, és képesek elmondani, mitől éreznék még gyönyörtelibbnek az együttléteket.

A hasonló témák azonban sok párkapcsolatban az évek múlásával is tabunak számítanak. Rengetegen kínosnak érzik őket, félnek a másik reakciójától, attól, hogy elítéli majd őket a kérésükért. A boldog, hosszú távú szerelemhez és az elégedettséghez viszont beszélni kell az igényekről. A következő tanácsok segítenek ebben.

Óvatos, apró kezdeményezések

Casey Tanner szexterapeuta kiemelte, egyáltalán nem kell biztosnak lenned abban, hogy szeretni fogsz valamit, mielőtt kérnéd. Ha valami izgatja a fantáziádat, nyugodtan szólj a partnerednek. A szakértő szerint a legjobb, ha a következő mondattal vezeted fel: „Van valami, amit szívesen kipróbálnék veled.” Ez ugyanis egyszerű, egyenes, célravezető, és magában foglalja azt, hogy nem garantált, hogy mindig erre vágysz majd. A legjobb, ha megbeszélitek, hogy ha mégsem tetszene a dolog, bármikor szólhattok egymásnak, és bármikor abbahagyhatjátok. A legjobb, ha apróságokkal kezdesz, legyen szó egy kényeztetési technikáról vagy egy új pózról, ami akár egy hosszas, minden addiginál nyíltabb beszélgetést is elindíthat.

A tökéletes pillanat

A megfelelő pillanat kiválasztása is fontos. A szakértő szerint a pici kívánságokat, amiket azonnal meg is tudtok valósítani, érdemes az aktus közben kérni, a nagyobb horderejű újdonságokat viszont jó előre megbeszélni, hogy ne legyen kínos a helyzet. Ekkor érdemes nyugodt, meghitt perceket választani a beszélgetéshez. Szex közben viszont akár egy-egy szóval is kérheted azt, amit szeretnél, sokan például különösen izgatónak találják, ha partnerük a fülükbe súgja azt, amire éppen vágyik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Amit mondj el

Ha izgulsz, ideges vagy, nyugodtan mondd el a másiknak, így ugyanis könnyebben segíthet megnyugodni, és jobban láthatja, mennyire sebezhetőnek érzed magad. Nem kell magabiztosságot és határozottságot tettetned. Ha pedig tudod, hogy a szóban forgó dolgot miért szeretnéd, miért vágysz rá annyira, azt is bátran oszd meg vele. Minél több mindent megbeszéltek, minél jobban megnyíltok egymásnak, annál jobbá tehetitek a szexet.

Tiltólistás szavak

Ha változtatást kérnél bármiben is, mindenképpen ügyelni kell arra, hogy az ne legyen sértő a másik számára. Például a „mindig” és a „soha” szavakat hagyd ki belőle, tehát ne mondj olyat, hogy a másik mindig úgy csinál valamit, ahogyan az neked kevésbé jó. Lényeges, hogy megmaradjon az intim hangulat, a bizalmas hangnem, és az is, hogy egyikőtök számára se maradjon kellemetlen emlék a beszélgetés. Ilyenkor ugyanis mindkét fél részéről fontos a nyitottság.

Mondd vagy mutasd?

Ha úgy érzed, nagyon nehéz szóban megnyílni, akkor próbáld ki először azt, hogy nem elmondod, hanem megmutatod, mire vágysz. Például szex közben vedd át kicsit az irányítást, és változtass a mozgáson, a tempón, a pózon, vagy húzd a megfelelő helyre a kezét, esetleg mozgasd úgy, ahogy az neked igazán jó. Miután ezt megtetted, sokkal magabiztosabbnak érzed majd magad, és könnyebb lesz felhozni a hasonló témákat is.

Intimitást erősítő szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások, amiket együttlétek során választanak, lehetőséget adnak, hogy testi érzékelésen túl is kapcsolódhassanak a felek.

Ezt is szeretjük