Ha ezt mondja a férfi, még szereti az exét: 4 figyelmeztető jel, hogy nem lépett túl az előző szerelmén
Amennyiben így viselkedik a férfi, nagy valószínűséggel még erősebb érzelmeket táplál volt párja iránt.

parkapcsolati problema
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szakítás sohasem könnyű, főleg nem egy hosszú párkapcsolat esetén, mivel ilyenkor idő kell ahhoz, hogy a felek érzelmileg is eltávolodjanak egymástól. Legfőképpen akkor, ha csak egyikük akart véget vetni a szerelemnek, miközben a másik még ugyanúgy szerette.

Egy fájdalmas elválás után sokan azonnal beleugranak a randizásba, hogy könnyebben felejtsenek. Ám ez sajnos azt is jelenti, hogy új párjuk mellett a régi is gyakran ott motoszkál a fejükben, mert valamilyen szinten még érzéseket táplálnak iránta. Ez viszont a másik félnek borzasztóan rosszulesik. Persze, egy-két említés vagy utalás valakinek a volt szerelmére nem azt jelenti, hogy még mindig szereti. Vannak viszont olyan jelek, melyek valóban erre utalnak.

„Ne aggódj, tényleg csak barátok vagyunk”

Ha a pasi barátságban maradt az exével, az a szakértők szerint pozitív is lehet, hiszen azt mutatja, hogy elég érett egy ilyen kapcsolathoz, és tényleg képes volt már annyira túltenni magát rajta, hogy csak haverként kezelje. De, ha folyamatosan mentegetőzik, és azt bizonygatja, hogy tényleg nincs köztük több egyszerű, baráti viszonynál, az figyelmeztető jel lehet.

Ez Amica Graber párkapcsolati szakértő szerint arra utal, hogy többet érez iránta - ezért is magyarázkodik állandóan. Ha pedig úgy beszél az exe problémáiról, mintha a sajátjai lennének, vagy szomorúnak, mérgesnek tűnik, amikor a volt párja új szerelme kerül szóba, még valószínűbb, hogy nem sikerült továbblépnie.

„Ideges vagyok, mert ő is ott lesz”

Tudja, hogy találkozni fog az exével, és izgul, ideges lesz? Sajnos ez sem jelent jót. Annak, aki már túltette magát a volt szerelmén, nem okoz stresszt, ha tudja, ott lesz egy bizonyos eseményen, vagy össze fog futni vele a munkahelyén. Kellemetlen esetleg lehet, de, ha erőteljes érzelmeket, aggodalmat vált ki belőle ez a helyzet, az szintén arra utal, hogy még kötődik egykori párjához, és fél, hogy feltépi a már gyógyulóban lévő sebeit. 

A cikk az ajánló után folytatódik

„Csak egy apró szívességet teszek neki”

Ha a férfi még mindig gyakran találkozik az exével, hogy valamilyen szívességet tegyen neki, vagy sokszor felhívja, ha valami magánéleti, érzelmi, munkahelyi problémája akad, az szintén rosszat jelent. Bethany Ricciardi párkapcsolati szakértő szerint ez egyértelműen azt mutatja, hogy még mindig szorosan kötődik hozzá. Ráadásul nemcsak barátilag, hanem annál jóval többet érez iránta, sőt, tőle várja a támogatást a nehéz pillanatokban is. 

Az exe posztjairól, fotóiról beszél

Az teljesen természetes, hogy követi az exét a Facebookon vagy az Instagramon, az viszont már kevésbé, hogy direkt figyeli is a posztjait, vagy nyomoz utána: azt akarja tudni, hogy merre jár, és kivel, mit csinál, mi történik vele. Ha a férfi néha szóba hozza volt partnere egy-egy posztját, és láthatóan felzaklatja a dolog, akkor valószínűleg még mindig táplál érzéseket iránta, mivel más esetben már nem foglalkoztatná ennyire a volt barátnője élete.

A szerelem egyértelmű jelei

Azt is könnyedén leolvashatod a párod viselkedéséből, hogy valóban szerelmes-e beléd. A következő apróságok minden bizonnyal erre utalnak.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük