Ilyen az életük a pasiknak, akiknek Instagram-függő a barátnőjük: mindent fotózniuk kell
Nem mindenki szeret megkérni egy idegent, hogy örökítse meg utazása során.

fotoz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak emberek, akik nemcsak a nyaralásukon akarják megörökíteni magukat: akár egy függőség, a fotózkodás is egyfajta addikció. Jó esetben az illető ezt kiéli a szelfikben, de vannak, akik ennél messzebbre mennek, és párjukat nyaggatják az újabb és újabb fotók miatt. 

A beállított képekért egyesek tényleg szinte szó szerint bármire képesek: ezek a szerelmesek inkább nevetségesnek tűnnek, mint romantikusnak, ahogy a férfiak a leglehetetlenebb szögekből fotózzák barátnőjüket. Vannak, akik a veszélyes helyzetektől sem riadnak vissza: pedig nem egy haláleset köthető a meggondolatlan fotózkodáshoz. 

A fotózás alapjai

Természetesen adódhatnak alkalmak, amikor egy kihagyhatatlan kép miatt igénybe veszed személyi fotósodat, a párodat. Taníts meg neki néhány trükköt, és akár a Vogue címlapjára is felkerülhetnek a rólad készült képek, ahelyett, hogy nyakatekert szögekből próbálkozva lőjön pár használhatatlan felvételt. Nem kell túlságosan profinak látszani, és a kontrasztokkal trükközni: a legtöbb okostelefon automata fényerő-beállítása hibátlan eredményt produkál. A legfontosabb, hogy magyarázd el, mit szeretnél, pontosan mi legyen a képen. Figyeljen rá, hogy egész alakos képnél ne vágja le a képről csuklónál a kezed vagy térdnél a lábad, de jó tudni, hogy a fotózás szögén is rengeteg dolog múlik. Felülről fotózva például biztos, hogy karcsúbbnak hatsz majd a képen. A kompozíció beállításánál a legnagyobb nehézséget a jó szög beállítása jelenti: ezek a fickók olykor-olykor elég erős túlzásokba estek csak azért, hogy életük értelmére lájkeső zúduljon a közösségi oldalakon. 

Közös képek

Sokan elítélik, ha valaki csak a párját fotózza, és a közös pillanatokat nem örökíti meg. Valóban furcsa, hogy a modern technika világában, amikor megteheted, hogy megőrizz egy-egy szép emlékű, együtt töltött napot, miért nem bocsátkozol romantikus fotósorozatokba. A másik véglet, ha valaki minden sarkon lő egy puszis szelfit, és mindegyiket meg is osztja a világhálón. Kutatások szerint ezek a kapcsolatok kevésbé bensőségesek, és tagjai csak a külvilág felé szeretnék fitogtatni összetartozásukat. Az arany középutat kell megtalálni: egy-egy kedves, közös kép megosztása nem a világ vége, de, ha kizárólag csöpögősen romantikus posztokból áll az üzenőfalad, gondolkozz el, hogy lehetne csökkenteni a napi fotóadagon. 

Ez történik egy hosszú kapcsolatban

Egy ideje már együtt kell lenned ahhoz a pároddal, hogy meg tudd kérni, fotózzon le, anélkül, hogy bármelyikőtök kellemetlenül érezné magát. Ezek a kedves rajzok a zárt ajtók mögött ábrázolják a szerelmesek életét: elképesztően aranyosak, és nagyon őszinték!

Ezt is szeretjük