Mennyire számíthatsz a férfira? 4 helyzet, amiből egyértelműen kiderül

Egy párkapcsolatban alapvető dolog, hogy a két fél számíthasson egymásra, ha baj van.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű úgy szeretni valakit, hogy éppen minden stimmel körülöttetek. Sajnos az élet nem csupán ilyen szakaszokból áll. Az elköteleződés esküjének második felét, vagyis azt az ígéretet, hogy ki fogtok tartani egymás mellett rosszban is, bizony nem mindig egyszerű betartani. És nem mindenki képes ilyesmire.

Ezért ne hagyd figyelmen kívül azokat a helyzeteket, amelyekből olykor már jó előre sejthető, vajon tényleg melletted lesz-e a párod akkor is, amikor majd valóban szükséged lehet rá.

Egyedül az ágyban

Elég néhány fránya vírus ahhoz, hogy legyengülj, és beteget jelents. Persze nem vagy a halálodon, ám a lázad miatt kénytelen leszel lemondani a randitokat is, netán egy jó előre leszervezett programot. Ilyenkor bizony jólesik a törődés, gondoskodás, szeretet. No meg a megértés. Kérdés, hogy reagál a pasid?

Ha habozás nélkül veled marad, ápol, illetve szóba se hozza, amit kihagytok a rosszulléted miatt, nincs gond. Te vagy a fontos neki, minden másról úgy gondolkodik, ahogy kell: bármikor pótolható.

Ha viszont kiakad, jelenetet rendez és megpróbál rávenni téged, hogy szedd össze magad, majd amikor belátja, hogy erre nem vagy képes, duzzogva lelép, nos…

Aki egy ilyen egyszerű helyzetben nem tud számodra komfortosan viselkedni, azaz akinek többet jelent nálad egy koncert vagy buli, nem biztos, hogy megállja majd a helyét akkor, amikor netán valódi tétje lesz annak, vajon képes-e a feltételek nélküli önzetlenségre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Partvonalról szeretni

Szinte mindenkinek lehet rossz napja, olykor pedig több is jut belőlük, ilyenkor már rossz passzról beszélhetünk. Egy ilyen időszak kikezdheti a párkapcsolatot is. Kiderül ugyanis, valódi társra leltél-e. Hiszen annak, aki melletted van, ilyenkor nagyon belátódnak kell lennie. Rá kell éreznie, mikor ne piszkáljon, mikor hagyjon magadra, és mikor jött el az ideje a vigasztalásnak és annak, hogy biztasson, erőt öntsön beléd. Ki kell bírnia a hangulatváltásaidat, azt, hogy olykor éppen rajta vezeted le a feszültségedet.

Összeillesz a pároddal? 12 jel, melyből biztosan kiderül

Nézegess képeket!

Elolvasom

Jól kell tehát felmérnie, mikor és miben segíthet neked. Így, ha türelmesen állja a sarat, és képes változatlan odaadással kivárni, akkor minden rendben van. Ha viszont ingerülten reagál arra, hogy felborult a megszokott rutin, ami átmenetileg a saját kényelmét és biztonságát is veszélyezteti, nagy valószínűséggel egyoldalú a ragaszkodásod. Ugyanakkor egy idő után figyelmeztet, hogy valami nincs rendben, de ezt nem kritizálva teszi.

Ellenszélben is előre?

Gondoltad volna, hogy néha nem egy nehéz helyzet, éppen ellenkezőleg, a siker veszélyeztetheti a szerelmeteket? Sok minden mérlegre kerül ugyanis, ha neked összejön, legyen szó bármilyen elismerésről, kinevezésről, fizetésemelésről és így tovább. Akkor van melletted a számodra megfelelő férfi, ha az előrejutásod és a karriered felfelé ívelése neki épp olyan fontos, mint számodra. Még akkor is, ha ő éppen nincs a csúcson a saját életében.

Ha annak is tud örülni, ami neked számít, ha büszke rád, és képes ilyenkor egy kicsit háttérbe húzódni, élvezni azt is, hogy most minden rólad szól, szerencsére jól választottál. Amennyiben azonban irigykedik, lebecsüli a teljesítményedet, versenyezni próbál, sőt, mindenáron le akar győzni téged, és lehetőleg percenként az orrod alá dörgöli, hogy amire büszke vagy, az valójában nem jelent semmit, akkor bizony gondolj el egy kicsit kettőtök dolgán. Biztosan alárendelődni és szolgálni akarsz?

10 gesztus, ami elárulja, hogy a pasi szerelmes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mi: hol te, hol én

Arról soha ne feledkezz el, hogy az önzetlen, belátó, megértő, téged imádó úgymond szuperférfi kitartása mindenképpen köszönömöt érdemel, amikor már rendezted a soraidat. De viszonzást is, amikor rá kerül a sor, hiszen neki is lehetnek sikerei és persze nehézségei is. Akkor működőképes ugyanis egy párkapcsolat, ha az egymásra odafigyelés kiegyenlítődik. Nem elég, hogy te számíthatsz a másikra. Neked ugyanúgy félre kell tenned mindent, amikor ő igényli a támogatásodat. Ez a kölcsönösség adja azt a szilárdságot a kapcsolatotoknak, amire akár évtizedeken át lehet alapozni.

Ezt is szeretjük