Mit jelent, ha valaki szakításról álmodik? A pszichológusok elmondták, mi húzódik meg a háttérben

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha szakításról álmodnak, az valóban arra utal-e, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak. Pszichoterapeuták árulták el az igazságot.

Mit jelent szakításról álmodni?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az álmok képesek hatalmukba keríteni az embert, és van, hogy utána órákon át azon rágódik, mit is jelenthetett, amit alvás közben látott. Főleg akkor, ha a jelenetek a magánéletével kapcsolatosak.

Ha valaki szakításról álmodik, az nemcsak reggel kelthet rossz érzést, hanem a nap folyamán is sok töprengésre ad okot. Vajon az az oka, hogy valóban ideje lenne lezárni a kapcsolatot? Esetleg, hogy a másik szeretne véget vetni a viszonynak? Pszichológusok mondták el, mi az igazság.

Mit jelent, ha szakításról álmodsz?

Dr. LeslieBeth Wish pszichoterapeuta szerint az álmok gyakran lehetőséget adnak az agynak az aggodalmak és a felmerülő kérdések feldolgozására, de nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolni. Előfordul, hogy valóban a félelmekről, a gondokról, az életről üzennek, de egyáltalán nem biztos, hogy mindig ennyire egyértelmű a jelentésük.

Cathy Pagano pszichoterapeuta elárulta, megesik, hogy egy hasonló álom tényleg arra utal, hogy komolyabb problémák vannak a kapcsolatban. Néha azt jelzi, hogy valaki vágyik a szakításra, vagy észrevette, hogy párjával eltávolodtak egymástól, illetve, hogy a partner a viszony lezárása felé hajlik. De az is lehetséges, hogy az illető még nem ismerte fel igazán a gondokat, csak tudat alatt érzi, hogy valami nincs rendben - az álom pedig ezt mutatja meg. Dr. John Mayer klinikai pszichológus szerint arra is utalhat, hogy az ember bizonytalan, szorong amiatt, hogy megfelelően teljesít-e a kapcsolatban. 

Hilda Burke pszichoterapeuta hozzátette, az álom nem feltétlenül mindig a partnerhez, hanem néha a hozzá társított asszociációkhoz, szokásokhoz kötődik. Tehát például, ha a felek a megismerkedésük idején rengeteget buliztak, szórakoztak, akkor ezt az életformát is a másikhoz társítja. És ha szakításról álmodik, lehet, hogy inkább ennek akarna véget vetni, nem pedig a szerelemnek. De az is megeshet, hogy nem a kapcsolattól, hanem a berögzült mintáktól, a bevett szokásoktól szeretne megszabadulni. Vagy esetleg nem elégedett a jelenlegi állapottal, és továbblépne a következő szintre szerelmével. Arról is üzenhet mindezeken kívül, hogy bizonyos múltbéli gondok még mindig ott lapulnak a felek között, illetve, hogy nem néznek szembe a problémáikkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakértők szerint tehát az álom üzenete valóban lehet az, hogy a szakítás a legjobb döntés, de számos egyéb problémáról, helyzetről is árulkodhat, ezért érdemes alaposan átgondolni. Persze, az is előfordul, hogy csak a napközben átélt, tapasztalt, hallott vagy látott dolgok köszönnek vissza éjszaka, és igazából semmi jelentőségük nincsen.

Korábbi szakítások megjelenése az álomban

Ha a régebbi szakításokról álmodsz, az valószínűleg azért lehet, mert még mindig nem dolgoztad fel őket teljesen. De dr. John Mayer pszichoterapeuta szerint arra is utalhat, hogy túlságosan a múltban élsz, és nehezen engeded el a korábbi történéseket, negatív élményeket.

par agyban
Fotó: PeopleImages / Getty Images Hungary

Ha pedig úgy álmodsz hasonlót, hogy jelenleg nincs kapcsolatod, az inkább szimbolikusan értelmezhető: azt jelentheti, hogy úgy érzed, van valami az életedben, ami már nem a javadat szolgálja, és jobb lenne elengedni. Ezenkívül pedig az elköteleződéstől való félelemre is utalhat. 

Mit árulnak el a különböző ölelések a kapcsolatról?

Az, hogy a legtöbbször hogy öleli meg a párját a férfi, rengeteg mindent elárul a kapcsolatról. Sejtetheti, hogy erős a szerelem, de azt is, hogy kezdenek eltávolodni a felek, sőt, a közelgő szakításra is figyelmeztethet. Persze nem minden esetben üzenik ugyanazt a különböző mozdulatok, de érdemes odafigyelni rájuk, és még időben észrevenni a problémákat.

Mély érzésekről és erős intimitásról árulkodik, ha így karol át a férfi - Melyik ölelés mit mond el a kapcsolatról?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük