A sikeres emberek 7 hétvégi szokása, amiket érdemes eltanulni tőlük - Nem dolgozzák végig a pihenőnapokat

A sikeres emberek néhány dolgot másképp csinálnak hétvégén. Ezek a szokások jellemzik pihenőnapjaikat.

uzletasszony cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sikeres emberek titkait szinte mindenki tudni akarja. Bár sajnos tuti recept nincsen, vannak szokások, amiket bárki elleshet tőlük, és amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy te is megvalósítsd az álmaidat.

A legtöbben azt hiszik, hogy azért vannak toppon a munkában, mert a hétvégéjüket is ezzel töltik, ám ez valójában nem igaz. Persze, elintézik, amit muszáj, de egészen más dolgokra fókuszálnak a pihenőnapjaikon.

A sikeres emberek hétvégi szokásai

Korán kelnek

Bármilyen jól is hangzik a délig alvás, a híres cégvezetők és vállalkozók bizony hétvégenként is korán kelnek. Robert Iger, a The Walt Disney Company elnöke például szombaton és vasárnap is ugyanúgy 4:30-ra állítja az ébresztőjét, mint hétköznap. Kutatások azt mutatják, hogy az agy ébredés után 2-4 órával a legaktívabb, ráadásul így több idő marad, amit ki tudsz használni. Nem beszélve arról, hogy nem zavarod össze a testedet azzal, hogy nem mindennap ugyanakkor ébredsz. 

Időt töltenek a családdal, a barátokkal

A Forbes szerint a sikeres embereknek különösen fontos, hogy bepótolják a sűrű hétköznapokból kimaradó programokat, és időt töltsenek a családtagjaikkal, barátaikkal. Steve Jobs például kihangsúlyozta, a hétvégék tökéletesek arra, hogy mindenki kiegyenlítse a munka és a magánélet egyensúlyát, és bár a társaságban töltött idő nem hoz profitot, nem kevésbé fontos, mint a munka. 

Beosztják a kötelező feladatokat

Mindenkinek vannak elvégzendő teendői a hétvégén, amik sokszor fárasztóak és nem túl élvezetesek, a sikeres emberek viszont próbálják ezeket kicsit elosztani. Ha úgy érzik, nincs energiájuk másra, akkor csak a legszükségesebbeket csinálják meg, de ezek mellett időt szorítanak a feltöltődésre is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Félreteszik a telefont és a munkát

Igyekeznek kerülni a munkát hétvégén, és ha lehet, az e-mailjeiket, a közösségi oldalakat sem ellenőrzik állandóan. Nem arról van szó, hogy két napon keresztül elérhetetlenek, de kijelölnek hosszabb-rövidebb időszakokat, amikor teljesen kikapcsolódnak, átadják magukat az adott pillanatnak, élménynek, és nem hagyják, hogy bármilyen feladat megzavarja őket.

Hódolnak a hobbijuknak

Tudják, milyen fontos a kikapcsolódás, ezért ha tehetik, hétvégén hódolnak a hobbijuknak. Legyen szó sportról, kertészkedésről, olvasásról vagy bármi másról, időt szakítanak arra, hogy egy kicsit élvezhessék kedvenc időtöltésüket, így pozitív energiákkal feltöltve vágnak neki a következő hétnek.

Visszatekintenek egy picit a hétre

Számukra az események, történések elemzése, átgondolása szinte mindennapos teendő, hiszen így tanulnak igazán, így tudnak még tovább fejlődni. Ha viszont mégsem maradna erre kapacitás, akkor a hétvégéből szánnak rá egy kis időt. Megfontolják az előző hét tanulságait, azt, hogy mit csinálhatnak másképp, min javíthatnak, és miben lehetnek még jobbak. 

Előre terveznek

Jellemző rájuk, hogy előre gondolkodnak, és beosztják az idejüket, ezért nemcsak azt gondolják át, hogy hétvégén mire kell időt szakítaniuk, hanem igyekeznek a következő hetet is átgondolni, megszervezni, gyakran listát is írnak a teendőikről. Így összeszedettebben, nyugodtabban indul számukra a hétfő.

A sikeres emberek egyik titka a kutatás szerint

Thomas C. Corley könyve írása közben végzett egy ötéves kutatást, mely során 177 olyan milliomost vizsgált, akik saját erőből gazdagodtak meg. Egy fontos dolgot talált, amit mindannyian kiemeltek, és amiben eltérnek a szokásaik a másokétól.

Ezt is szeretjük