Felnőttként jött rá az örökbe fogadott nő, hogy valójában hercegnő: Sarah Culberson azóta országa rászorulóin segít
Sarah Culberson sokáig nem tudott semmit biológiai szüleiről, ezért magánnyomozót fogadott. Nagyon meglepődött, amikor kiderült, hogy valójában hercegnő.

sarah colberson cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sarah Culberson életének története olyan, mintha csak egy film sztorija lenne, pedig nagyon is valóságos. A 45 éves nőnek sokáig fogalma sem volt arról, kik a vér szerinti szülei, ugyanis pici korában örökbe fogadták.

Végül nyomozásba kezdett, de ő is nagyon meglepődött azon, amire rájött. Kiderült, hogy valójában hercegnőnek született.

Felnőttként tudta meg, hogy valójában hercegnő

Esther Elizabeth Kposowa néven jött a világra a Nyugat-Virginiai Morgantownban egy amerikai anya és egy Sierra Leone-i apa gyermekeként. Csecsemőként árvaházba került, majd egy nyugat-virginiai pár, Jim és Judy Colberson fogadta örökbe. Úgy nőtt fel, hogy semmit nem tudott vér szerinti szüleiről. Kosárlabdázott, majd beleszeretett a színészetbe, és ösztöndíjat nyert a Nyugat-Virginia Egyetemre, majd később a San Francisco-i Amerikai Konzervatóriumi Színházban szerzett diplomát. 

Los Angeles-ben kezdett színészi és táncoskarrierbe, az évek során pedig egyre jobban foglalkoztatta a gondolat, hogy kiderítse, kik is a biológiai szülei. Sokáig csak arra tudott fényt deríteni, hogy apja afrikai, míg anyja amerikai, ezért néhány év eltelte után magánnyomozóhoz fordult. Megtudta, hogy édesanyja elhunyt rákban, és azt is, hogy apja rokonainak egy része Marylandben él. Így levelet írt nekik, hamarosan pedig nagynénje és nagybátyja telefonon kereste fel őt. Megígérték neki, hogy segítenek megismerni apját, és azt is elárulták, hogy a férfi, Joseph Konia Kposowa herceg a királyi család tagja, és apai nagyapja is vezető tisztséget töltött be, így valójában ő is hercegnő. Kiderült, hogy apja akkor ismerkedett meg anyjával, amikor a nyugat-virginiai egyetemre járt. A fiatal nő teherbe esett, és mivel nem volt sok pénze, úgy döntött, a legjobb, ha örökbe adja a babát. Sarah nagyon meglepődött, de nemsokára már első látogatását tervezte Sierra Leonéba.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Sierra Leonéban élőknek segít

Bár az út nehézkes volt, végül találkozhatott apjával, és mindenki boldogan fogadta, a környéken élők pedig az első pillanattól kezdve tisztelték hercegnői tisztsége miatt. Az ismerkedés során látta, milyen körülmények közt élnek ott az emberek, és azt is, hogy mekkora segítségre van szükségük. Ekkor jött rá, hogy muszáj tennie valamit. Végül 2006-ban bátyjával, Hindóval létrehoztak egy nonprofit szervezetet Sierra Leone Rising néven, céljuk pedig a rászorulók segítése, a települések, a közegészségügy és az oktatás fejlesztése, valamint a nők szerepvállalásának erősítése, helyzetük javítása.

Sarah most Amerikában él, de gyakran látogat el Sierra Leonéba. Történetéről számos interjúban mesélt, és egy könyvet is kiadott A Princess Found címmel. Meg akarja mutatni, hogy a hercegnői lét egyáltalán nem olyan, mint ahogyan azt a filmek, rajzfilmek bemutatják, és jótékonysági munkájára is fel akarja hívni a figyelmet. 

- Hercegnőnek lenni a felelősségről szól. Ezt tanította nekem ez az egész. És ez az egyik legnagyobb ajándék a világon - mondta. Jelenleg egyébként mindezek mellett a Los Angeles-i Oakwood Iskolában dolgozik, korábban pedig a Brentwood Iskolában hozott létre táncprogramot.

Gyönyörű modell Nigéria hercegnéje

Keisha Omilana nevét biztos, hogy jóval kevesebben hallották eddig, mint mondjuk Katalin hercegnéét, Letícia spanyol királynéét vagy Charléne monacói hercegnéét, pedig ő is azon inspiráló és stílusos előkelőségek közé tartozik, akiket érdemes ismerni. A szépségnek sokáig fogalma sem volt, hogy egy herceggel randevúzik, így nagy meglepetésként érte, amikor szerelmét lebuktatta édesanyja.

Ezt is szeretjük