18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Régen csak a prostituáltak csinálták, ma elvárják a pasik (18+)
A férfiak és az orális szex
Hogyan lett tabuból a szex alapeleme, és miért imádják? Most megtudhatod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szex története egyidős az emberiséggel. Míg azonban kezdetben nem korlátozták szigorú társadalmi szabályok az együttélést, ily módon a szexualitás terén sem valószínű, hogy egyetemes tabuk léteztek volna, az ókorban már egészen más volt a helyzet.

Ebben az időben a legtöbb népnél a nem éppen ildomos nemi aktusok listájára került az orális szex, pedig már ekkor is kifejezetten közkedvelt volt a férfiak részéről.

Az orális szex első nyomai

A Káma-Szútrában leírják a fellációt, de azt is említik, hogy tisztességes asszony nem műveli, a rómaiaknál pedig már a legnagyobb megalázásnak számított, ha valakit orális szexre kényszerítettek.

Az orális szex a Káma-Szútrában

Bár a Káma-Szútra nem feledkezik meg a felláció apró részletekig terjedő bemutatásáról sem az egyéb szextechnikák mellett, azt is hozzáteszi, hogy ezt az aktust a feleségüktől nem várhatják el a férfiak.

Többnyire a kurtizánok vagy a masszőrök gyakorolták ezt a különleges szerelmi technikát, a hivatalos kapcsolatok keretein belül tabunak számított. Mindenesetre így már az is érthető, hogy honnan származik az úgynevezett happy finish-sel végződő erotikus masszázs.

Róma

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az ókori római férfiak számára, az orgiák világában sem volt ismeretlen az orális szex, ugyanakkor a tiltólistás technika megalázásnak minősült, és nagyon másképp gondolkodtak róla, mint manapság.

Míg a mai - igen logikus - felfogás szerint ezen aktus során a passzív fél az, aki a kényeztetésben részesül, az aktív pedig, aki adja, mintegy a legnagyobb elfogadás jeleként, addig a rómaiak ezt épp fordítva gondolták. Náluk az aktív az orális szexben részesülő férfi volt, míg a passzív az az alárendelt fél, gyakran szolga, aki a szájába veszi a péniszt. Ha mindezt a gyakorlatban is elképzeljük, érthető, hogy ez a fajta orális szex, amikor a férfi mintegy maga használta a befogadó felet, villámgyorsan tabuvá vált.

Az orális szex és a kereszténység

A középkorban és a 18-19. században az orális szex továbbra sem elfogadott. A kereszténység térhódításával párhuzamosan minden olyan szexuális aktus bűnné vált, ami csak a gyönyört, nem pedig a gyermeknemzést szolgálta.

Ám az egyház minden tilalma ellenére is volt mód arra, hogy a férfiak ebben a különleges gyönyörben részesülhessenek, hiszen a homoszexualitás megelőzése érdekében a bordélyokat egy nagyon is szükséges rossznak tartotta a papság nagy része.

Ha pedig már amúgy is ördögi intézménynek minősült, itt nem csak a szentesített misszionárius pózt lehetett gyakorolni. Sőt, a 18. századi titkos szexuális irodalom tanúsága szerint a francia prostituáltak alapvető specialitása volt az orális szex - innen ered a franciázás kifejezés.

Mikor és miért változott meg mindez?

Mégis, a súlyos tabutól hogyan jutottunk el odáig, hogy ma már nem ritka az sem, hogy 12 évesek gyakorolják az orális szexet? A szájmágia népszerűségéhez vitathatatlanul hozzájárult, hogy korábban tabunak számított, illetve, hogy nem lehet teherbe esni tőle, és az utóbbi években az, hogy szinte nincs pornófilm orális aktus nélkül - de sajnos gyakran nem éppen a hálószoba falai közé való módon ábrázolják azt.

Mindez azonban azt is jól mutatja, hogy milyen vékony a határ egészen a mai napig a mindkét fél számára élvezetes aktus és a torz szexuális viselkedés között. A megalázó pornós jelenetek miatt ugyanis még ma is sok nő ódzkodik a kielégítés eme formájától, míg a fiatalok körében már azelőtt megjelenik, hogy megértenék a szexualitás valódi jelenségét.

Ugyanakkor az is tény, hogy az orális szex ma már a nemiség alapvető részeként és a gyönyörszerzés elfogadott módjaként él a köztudatban, a férfiak nagy örömére. A nagy fordulatot egyrészt az emancipáció, másrészt a hatvanas-hetvenes évekbeli szexuális forradalom hozta.

A szédítő nő szexuális fegyvertára

Az utóbbi során nyilvánvalóvá vált, hogy bizonyos erkölcstelennek tartott szextechnikák valójában igen gyönyörteljesek, azzal pedig, hogy a nők egyenrangúak lettek a férfiakkal, ők is szert tettek bizonyos hatalomra, a nőiesség hatalmára, amelynek gyakorlása immár nem szükségszerűen jelenti azt, hogy valaki prostituált.

Így azonban a szebbik nem is a kezébe vehette az irányítást az ágyban, és kialakult az orális szex ma is ismert dinamikája - vagyis az, hogy ideális esetben a befogadó fél irányít, hiszen az ő részéről egy különleges ajándék a kényeztetés. Arról nem is beszélve, hogy immár nem csak a férfi előjoga a különleges kielégülés: míg a Káma-Szútra szinte csak mellékszálként, feltűnően röviden említi a kunilinguszt, addig ma nyugodtan elvárhatod, hogy ha párodat kényeztetted, utána te kerülj sorra.

Ezt is szeretjük