Honnan ismerhető fel az őszinte, mély barátság? 7 jel, hogy valaki valóban érdek nélkül szeret
Egy jó barát nem csak onnan ismerhető fel, hogy nem beszél ki a hátad mögött. Ezek az igazán őszinte társ jellemzői.

baratsag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy barátság csak akkor lehet egészséges és mindkét fél számára egyaránt gyümölcsöző, ha a két ember valóban, érdek nélkül szereti és tiszteli egymást, és igazán mély, őszinte kapcsolat fűzi őket össze.

Nem ritka azonban, hogy a viszony egyoldalú vagy épp mérgező, és az egyik tag kihasználja a másikat. Ezért is fontos odafigyelni a jelekre, és időben felismerni, hogy valódi-e a barátság. Ha a következőket tapasztalod, biztos lehetsz benne.

Elfogad a hibáiddal együtt

Egy jó barát nem akarja megváltoztatni a másikat, nem idegesítik fel a hibái, és nem próbálja rávenni arra, hogy legyen olyan, amilyennek ő szeretné. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenben egyetért vele, hanem azt, hogy a felek úgy érzik magukat jól együtt, hogy közben teljesen önmaguk lehetnek - bármiféle ítélkezés vagy rosszallás nélkül.

Jóban és rosszban is ott van

Egy hamis barát eltűnik, ha a másik nehéz helyzetbe kerül, és esetleg segítségre lenne szüksége, egy igazi társ viszont mindig ott van, és igyekszik mindent megtenni, amit csak tud. Próbál lelket önteni az illetőbe, többször ír vagy telefonál, hogy megkérdezze, mi a helyzet. Nem hibáztat, nem oktat ki, csak támogat, nyugtat és tanácsokat ad, amennyiben szükség van rájuk.

Őszintén örül a sikereidnek

A rosszindulatú vagy önző, esetleg a másikat kihasználó álbarátok irigylik a sikereket, ezért nem tudnak őszintén gratulálni, hanem a hasonló helyzetekben igyekeznek lekicsinylő, negatív mondatokkal lehúzni az illető hangulatát. Aki azonban őszintén szeret valakit, az valóban, teljes szívvel örül annak, amit elért, és megerősíti a társát abban, hogy valóban hatalmas dolog, ami történt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Időt szakít rád

Az igaz barátság fontos összetevője, hogy akármilyen elfoglaltak is a felek, valahogy megpróbálnak időt szakítani egymásra. Ha máshogy nem, interneten keresztül tartják egymással a kapcsolatot, és elérhetőek, amikor valamelyiküknek szüksége van a másikra. Ebben az esetben mindketten egyformán fektetnek energiát a kapcsolatba, és áldozatokat is egyenlő mértékben hoznak érte.

Képes bocsánatot kérni

Minden emberi kapcsolatban fontos, hogy a felek képesek legyenek elismerni, ha hibáznak, és bocsánatot kérjenek a másiktól. A mérgező, manipulatív személyek azonban erre nem képesek, és inkább a másikra kenik az egészet, vagy a bűntudatkeltés eszközeivel élnek. Aki pedig csak felszínes kötődést táplál valaki iránt, szintén nem tartja lényegesnek ezt a gesztust. Ezért is árulkodik őszinte barátságról az, ha az illető hajlandó elnézést kérni a ballépéseiért, tévedéseiért.

Bátorít és motivál

Egy igazán jó barát segít, hogy kihozd magadból a legjobbat, és erőt, önbizalmat önt beléd, ha ezek hiányában lennél. Bátorít a céljaid elérésében, tanácsokat ad, ha szükséged van rájuk, és igyekszik elhitetni veled azt, hogy mindenre képes vagy, amit csak szeretnél. Nem húzza le a hangulatodat, nem beszél le a vágyaidról csupán azért, hogy nehogy sikeresebb legyél nála.

A vele való találkozás feltölt, és boldogabbá tesz

A toxikus kapcsolatokat és az energiavámpírokat sok ember észreveszi, csak nem figyel oda eléggé a jelekre. A mérgező barátságok esetén azt tapasztalhatod, hogy a találkozás csak felesleges nyűg: inkább kényszernek érzed, és sokkal fáradtabb, negatívabb vagy utána. Az igazi, őszinte társsal való beszélgetés viszont feltölt, energiát és pozitivitást ad, sőt gyakran életvidámabbnak, boldogabbnak és nyugodtabbnak érzed magad a hatására.

Innen ismerhető fel az igaz szerelem

Néhány apró, ám annál fontosabb jel azonban segít eligazodni az érzelmek labirintusában. Ha a következőket tapasztalja valaki, biztosan igaz, valódi szerelemről van szó, nem pedig puszta szenvedélyről vagy heves fellángolásról.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük