Összeilletek a pároddal?

5 dolog, ami csak az összeköltözéskor derül ki

Az együttlakás sok mindent megváltoztat, és dönthet a további sorsotokról is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az együttlakás a szépségei mellett nehézségeket is tartogat. Ennek során jobban megismerhetitek egymást, mint amíg csak együtt jártok, de aki hozzászokott ahhoz, hogy egyedül él, annak talán idő kell, míg társas üzemmódra vált. Íme, néhány tényező, mely meglepetést okozhat.

Mennyi személyes idő és tér kell?

Ha eddig mindketten egyedül éltetek, de akkor is, ha családdal, barátokkal, az egyik legnagyobb kihívás lehet, hogy összehangoljátok a személyes tér- és időigényeteket.

Már nem a találkozásokat, hanem az elválásokat kell megszervezni és összehangolni. Ekkor derül ki az is, hogy fizikailag és lelkileg mennyi szabadságra van szükségetek.

Bioritmusok 

Össze kell hangolnotok a bioritmusokat is. Lehet, hogy eddig is tudtátok a másikról, hogy a bagoly vagy a veréb típusába tartozik-e, de amíg az éjszakákat egymás karjaiban töltitek, mindez nem számít túl sokat. A mézes hetek elmúltával azonban súrlódást okozhat, ha egyikőtök tízre már kidől, a másik pedig akkor kezd élni, és reggel sem találkoztok úgy, hogy mindketten ébren vagytok.

Otthon és házon kívül

Az együttlakás során derül ki valójában, hogy ki mennyire igényli az otthon tartózkodást, és milyen gyakran érzi szükségét, hogy kimozduljon, illetve vendégül lássa a barátait. Mindez viták forrása is lehet, ha eltérőek az elvárások, azonban nem lehetetlen közös nevezőre jutni.

Ugyanakkor egymás szociális hálóját is behatóbban megismerhetitek - vagy legalábbis a társas kapcsolatokhoz való viszonyotokat. A Facebook-, telefon- és TV-függők is kérlelhetetlenül lelepleződnek.

Számlák és pénzügyek

Az együttlakáshoz hozzátartozik a terhek közös elosztása, így a számlák befizetése is. Ebből kiderül, hogy mennyire tudjátok hatékonyan kezelni a közös költségvetést. Megtudjátok, melyikőtök bánik nagyvonalúbban a pénzzel, és miben térnek el a spórolási szokásaitok. Néha apróságokon is sok múlhat, ha valamelyikőtöket például idegesíti, hogy a másik gyakran elfelejti lekapcsolni a villanyt, vagy nem zárja el a vizet fogmosás közben.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Rend és káosz

Azt is megtudhatjátok a másikról, hol helyezkedik el a rendszeretet skáláján, és mennyire hajlandó alkalmazkodni a másik igényeihez, vagy épp tolerálni azokat. Fény derül arra is, mennyire hajlandó részt venni a házimunkában a párod. Mennyi idő után mossa el a szennyes edényeket, és milyen háztartási teendőben profi? Mindezek a közös élet során felszínre kerülnek. Ez lehet a hosszú távú stratégiák megszületésének ideje, és olykor sorsdöntő a párkapcsolatra nézve is.

Neked milyen tapasztalataid vannak az összeköltözés első idejéből?

Ezt is szeretjük