18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért színlelnek orgazmust a nők, és hogy érzik magukat miatta? A kutatás kiderítette

Kiderült, hogy két fő oka van annak, hogy a nők nem vallják be, hogy nem jutottak a csúcsra.

par agyban

A nők átlagban jóval kevesebbszer élik át a gyönyört, mint a férfiak. És sajnos az még mindig gyakori szokás, hogy nem vallják be, ha nem jutottak a csúcsra, hanem színlelik az orgazmust.

Egy kutatás arra volt kíváncsi, miért teszik ezt, hogyan érzik magukat utána, valamint a nemek közötti orgazmuskülönbségekre is rá akart világítani, ezért 7537 embert kérdeztek meg. Az eredmények pedig fontos dolgokra mutattak rá.

Orgazmuskülönbségek a nemek között

Az Astroglide vizsgálata során a férfiaknak és a nőknek is feltették ugyanazokat a kérdéseket. Többek közt arról faggatták őket, hogy milyen gyakran élik át a gyönyört, illetve, hogy hányszor színlelik, és mi ennek az oka. De a szexuális életük egyéb területeit is érintette a kérdőív. Az eredmények ismét alátámasztották, hogy az együttlétek alkalmával a férfiak jóval többször jutnak a csúcsra.

A pasik 89%-ának rendszeresen vagy szinte mindig orgazmussal végződnek az együttlétek, míg a nők közül csupán 47%-uk mondhatja el magáról ugyanezt. Arra is rámutattak, hogy a hölgyek nagy részének szüksége van a csikló ingerlésére is ahhoz, hogy eljusson a csúcsra, így valószínűleg ennek hiánya is közrejátszik az arányban.

Az orgazmus színlelésének okai

Kiderült, hogy a nők 19%-a sosem elégül ki a szex során, 75%-uk pedig színlelte már az orgazmust. Utóbbinak elmondásuk szerint két fő oka van: az első, legfőbb indok az, hogy nem akarták, hogy a partnerük kellemetlenül érezze magát, a második pedig az, hogy azt szerették volna, hogy hamarabb vége legyen a szeretkezésnek. Mindezek mellett az is kiderült, hogy, bár gyakran nem vallják be az igazságot arról, hogy a csúcsra jutottak-e, nagyon is zavarja őket a dolog, és kellemetlenül, frusztráltnak érzik magukat miatta. Arra is fény derült, hogy, ha nem sikerül átélniük a gyönyört az együttlét során, akkor a nőknek csupán 56%-a jelzi a párjának, hogy juttassa más módon a csúcsra.

A cikk az ajánló után folytatódik

A férfiak is színlelnek?

Bármilyen furcsán hangzik, a vizsgálat arra is rámutatott, hogy a férfiak 37%-a szintén színlelte már az orgazmust. Az okok ugyanazok náluk is, mint a hölgyeknél, ám őket ez egyáltalán nem zavarja, és nem érzik problémának a dolgot, gyorsan túlteszik magukat rajta. 

A kutatás is rámutatott, hogy az orgazmus színlelése még mindig igen gyakori jelenség, ám, ha rendszeres, akkor probléma is lehet. Szinte minden nőnél előfordul, hogy néha nem éli át a gyönyört a szeretkezés során, azonban ezt nem kell, nem javasolt titkolni. Nyugodtan meg lehet osztani a partnerrel, és azt is el lehet mondani, hogy megesik az ilyen, nem kell rosszul éreznie magát miatta. Ha viszont rendszeresen így történik, annak ellenére, hogy a nő képes az orgazmusra, akkor szükség van nyílt, őszinte kommunikációra ahhoz, hogy megoldódjon a probléma.

Orgazmuspontok a női testen

Nemcsak az elsődleges erogén zónák szerezhetnek extatikus örömöket az ágyban. Ha megtalálod azokat az akupresszúrás pontokat, melyek a libidó növelésére alkalmasak, megsokszorozhatod a pároddal átélt gyönyöröket.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük