18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az orgazmus csodálatos hatásai az egészségre: miért jó ennyi mindenre?

Nem csak a hormonháztartásra van jó hatással az orgazmus.

Orgazmus hatása az egészségre

Az orgazmus és a szex már önmagában is gyönyörteli dolog, anélkül, hogy bármilyen plusz fizikai hatását megemlítenénk. De az az igazság, hogy rengeteg jótékony következménye van az egészségre, a közérzetre nézve is.

Talán nincs is annál jobb, mint tudni, hogy valami, ami ennyire élvezetes, ilyen sok pozitív hatással is bír egyben. Akár egyedül, akár élete szerelmével éli meg valaki mindezt, hatalmas szívességet tesz vele a szervezetének. 

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Az orgazmus hatására a szervezetben egy oxitocin nevezetű hormon termelődik, és megemelkedik a dopaminszint. Ez nemcsak boldogságérzetet kölcsönöz, hanem csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát is. 

Segít az elalvásban

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a stresszes időszakokban jobbról balra forgolódik az ember az ágyában. A jó hír az, hogy ezt is könnyebb átvészelni egy orgazmussal. Úgy párosan, mint egyedül, ugyanis ez segít az elalvásban is. A vérnyomás csökken, és az endorfin nyugtató hatással van a szervezetre. Ez felelős az orgazmus utáni relaxált állapotért.

Csökkenti, megszünteti a fájdalmat

A Yale Egyetem egyik kutatása kimutatta, hogy azok a nők, akik a menstruációjuk alatt is orgazmust élnek át, csökkentik a kockázatát az endometriózis kialakulásának. Az oxitocin hatása a menstruáció alatti fájdalom csillapításában is segít.

A cikk az ajánló után folytatódik

És, ha már a fájdalomnál tartunk, egy másik nagyon fontos hatása az orgazmusnak, hogy az agy vérellátásának javulásával a fejfájást is elmulaszthatja. Egy kutatás szerint a migrénes páciensek nagy százalékánál elmúlt, és többeknél csökkent a fejfájás mértéke az orgazmus hatására.

Fiatalít, és szebbé teszi a bőrt

Az orgazmus során DHEA hormon szabadul fel, mely a kutatások szerint nemcsak az agyi és immunfunkciókat javítja, hanem a bőrre és a hajra is erőteljes hatással van. Ragyogóvá, feszessé teszi az arcot, csökkenti a gyulladásokat, így a pattanásokat is. Sőt, egy vizsgálat szerint azok, akik heti háromszor szeretkeznek, hét-tíz évvel fiatalabbnak tűnnek a koruknál.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Bizonyos tanulmányok arra is rámutattak, hogy a DHEA hormon csökkenti a szívproblémák megjelenésének kockázatát is. A massachussets-i New England Research Institute kutatásában azt állapították meg, hogy azoknál a férfiaknál, akik hetente legalább kétszer jutottak a csúcsra, 50%-kal kisebb volt a szívroham kialakulásának kockázata, míg egy izraeli kutatás azt vette észre, hogy a nőknél a heti két szex 30%-kal csökkentette a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.

Mindezeken kívül pedig csökkenti a stresszt, valamint hangulatjavító hatással is rendelkezik. Tehát az orgazmus nemcsak a lelket, a testet is harmóniába hozza. Megmozgatja az izmokat, egészségesen tartva az egész szervezetet, mindemellett pedig kitűnő hatással van a hormonháztartásra is. Nem beszélve arról, hogy a párkapcsolatot is szorosabbá, erősebbé teszi, és fokozza az intimitást.

Így lehet még jobb a szex

Néhány egészen apró változtatás is hozzájárulhat ahhoz, hogy még élvezetesebb legyen a szeretkezés. Mutatjuk, melyek ezek.

10 dolog, amitől jobb lesz a szex

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük