Milyen kapcsolatról árulkodik a 6 különböző ölelés? Mindegyik mást jelent az intimitás-szakértők szerint

A különböző ölelések árulkodnak a felek aktuális érzéseiről, szándékairól és akár az egész kapcsolatról is.

oleles cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A testbeszéd rengeteg mindent elmond az ember gondolatairól, érzéseiről. A mozdulatok tudattalanul is árulkodnak például a párkapcsolatban élők viszonyáról, az intimitás vagy a szerelem erősségéről is.

Az, hogy az egyik fél hogyan, hol ér hozzá a másikhoz a legtöbbször, sokat elárul az érzelmeiről, de egy-egy ölelés a kapcsolat aktuális helyzetét is jelezheti. Intimitás-szakértők fejtették ki, melyik mire is utal általában.

Baráti ölelés és a derék átkarolása

Ha két ember mellkasa összeér, de csípőik és gyakran arcuk sem érintkezik közben, az általában baráti kapcsolatra utal. A medencék közti távolság a romantikus érzelmek és a szexuális vonzalom hiányát jelzi.

Amikor a szerelmesek egymás dereka köré fonják karjaikat úgy, hogy közben egymás szemébe néznek, vagy akár homlokuk is összeér, az meghittségről, romantikáról árulkodik, és gyakran azt is jelezheti, hogy többre vágynak a felek, például csókra vagy szexuális együttlétre.

Ölelés oldalról és hátulról

Ha két ember oldalról karolja át egymás derekát vagy vállát, az Julian Cooker intimitás-szakértő szerint akkor jellemző, ha nem állnak egymáshoz túl közel, ez ugyanis ismerősöknél és barátoknál sokkal gyakoribb, mint szerelmeseknél. Marla Mattenson intimitáscoach azonban azt is hozzátette, hogy ez a fajta érintés sokszor bátorító szándékot is rejthet maga mögött.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha valaki hátulról öleli meg a másikat úgy, hogy szorosan átfogja a derekát vagy a mellkasát, akkor erősíti a köztük lévő kötődést Mattenson szerint. Általában a magasabb fél áll hátul, a póz pedig a kiskifli-nagykifli alvóhelyzethez hasonlítható a leginkább. Fokozza az intimitást, és szoros viszonyról árulkodik.

A legszorosabb ölelések

Amikor a pár tagjai bal oldalukkal közelednek egymáshoz, és mindketten szorosan ölelik a másikat úgy, hogy mellkasuk is erősen összeér, az meghittségről, erős intimitásról és bizalomról árulkodik. Erősíti a kapcsolatot, és megnyugtatja a feleket. Mattenson tanácsa szerint érdemes legalább három percig tartani ezt a pózt a legjobb eredmény elérése érdekében.

A szakértő által maciölelésnek nevezett változat sokkal szorosabb az átlagos ölelésnél, és fekve is történhet, amikor a szerelmesek összebújva pihennek egymás mellett úgy, hogy az egyikük a másik vállára, mellkasára helyezi a fejét, illetve a karját. Julian Colker elárulta, ez arra az időszakra emlékezteti az embereket, amikor még az anyaméhben voltak, így biztonságérzetet ad, és aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert. Ez a fajta ölelés az egyik legerősebb, legkielégítőbb a felek számára.

Mit jelentenek a különböző kézfogások?

Az ölelések mellett fontos üzenettel bírnak a kézfogások is. És nem mindig egyértelműek a jelek, mert a legerősebb kézfogás nem feltétlenül egyenlő a szenvedélyes és forró szerelemmel, a leggyengébb pedig nem biztos, hogy az eltávolodásra utal. Képeken mutatjuk, melyik kézfogástípus mit jelent, és azt is megtudhatod belőlük, hogy mit érez irántad a párod.

A kézfogásotok elárulja, milyen a kapcsolatotok - Szeret, vagy eltávolodott tőled?

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük