Milyen kapcsolatról árulkodik a 6 különböző ölelés? Mindegyik mást jelent az intimitás-szakértők szerint
A különböző ölelések árulkodnak a felek aktuális érzéseiről, szándékairól és akár az egész kapcsolatról is.

oleles cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A testbeszéd rengeteg mindent elmond az ember gondolatairól, érzéseiről. A mozdulatok tudattalanul is árulkodnak például a párkapcsolatban élők viszonyáról, az intimitás vagy a szerelem erősségéről is.

Az, hogy az egyik fél hogyan, hol ér hozzá a másikhoz a legtöbbször, sokat elárul az érzelmeiről, de egy-egy ölelés a kapcsolat aktuális helyzetét is jelezheti. Intimitás-szakértők fejtették ki, melyik mire is utal általában.

Baráti ölelés és a derék átkarolása

Ha két ember mellkasa összeér, de csípőik és gyakran arcuk sem érintkezik közben, az általában baráti kapcsolatra utal. A medencék közti távolság a romantikus érzelmek és a szexuális vonzalom hiányát jelzi.

Amikor a szerelmesek egymás dereka köré fonják karjaikat úgy, hogy közben egymás szemébe néznek, vagy akár homlokuk is összeér, az meghittségről, romantikáról árulkodik, és gyakran azt is jelezheti, hogy többre vágynak a felek, például csókra vagy szexuális együttlétre.

Ölelés oldalról és hátulról

Ha két ember oldalról karolja át egymás derekát vagy vállát, az Julian Cooker intimitás-szakértő szerint akkor jellemző, ha nem állnak egymáshoz túl közel, ez ugyanis ismerősöknél és barátoknál sokkal gyakoribb, mint szerelmeseknél. Marla Mattenson intimitáscoach azonban azt is hozzátette, hogy ez a fajta érintés sokszor bátorító szándékot is rejthet maga mögött.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha valaki hátulról öleli meg a másikat úgy, hogy szorosan átfogja a derekát vagy a mellkasát, akkor erősíti a köztük lévő kötődést Mattenson szerint. Általában a magasabb fél áll hátul, a póz pedig a kiskifli-nagykifli alvóhelyzethez hasonlítható a leginkább. Fokozza az intimitást, és szoros viszonyról árulkodik.

A legszorosabb ölelések

Amikor a pár tagjai bal oldalukkal közelednek egymáshoz, és mindketten szorosan ölelik a másikat úgy, hogy mellkasuk is erősen összeér, az meghittségről, erős intimitásról és bizalomról árulkodik. Erősíti a kapcsolatot, és megnyugtatja a feleket. Mattenson tanácsa szerint érdemes legalább három percig tartani ezt a pózt a legjobb eredmény elérése érdekében.

A szakértő által maciölelésnek nevezett változat sokkal szorosabb az átlagos ölelésnél, és fekve is történhet, amikor a szerelmesek összebújva pihennek egymás mellett úgy, hogy az egyikük a másik vállára, mellkasára helyezi a fejét, illetve a karját. Julian Colker elárulta, ez arra az időszakra emlékezteti az embereket, amikor még az anyaméhben voltak, így biztonságérzetet ad, és aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert. Ez a fajta ölelés az egyik legerősebb, legkielégítőbb a felek számára.

Mit jelentenek a különböző kézfogások?

Az ölelések mellett fontos üzenettel bírnak a kézfogások is. És nem mindig egyértelműek a jelek, mert a legerősebb kézfogás nem feltétlenül egyenlő a szenvedélyes és forró szerelemmel, a leggyengébb pedig nem biztos, hogy az eltávolodásra utal. Képeken mutatjuk, melyik kézfogástípus mit jelent, és azt is megtudhatod belőlük, hogy mit érez irántad a párod.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük