18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Kevés a heti 2 szex, vagy teljesen normális? A pszichológus elmondta, mi számít átlagosnak
Van jó néhány olyan dolog, ami a párok szerint problémát jelent a kapcsolatukban. De tényleg így van? Vagy teljesen normálisak? Szakértő mondta el.

par agyban szomoru

Mindenkinek vannak elképzelései, elvárásai a párkapcsolatokat, a szexet illetően, melyek gyakran kétségek közé sodorják. Néhány ezek közül valós, de biztos, hogy van pár olyan is, amelyen teljesen felesleges aggódni.

Egy szakértő tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta az igazságot azokról a változásokról, problémákról, melyek sok pár életében jelen vannak, és sokakat nyugtalanítanak.

Szex heti kétszer - probléma vagy átlagos?

Tracey Cox szerint, mivel a kapcsolatok elején általában több a szex, sokan úgy gondolják, a heti két alkalom már kevés, és gondokat jelez a felek között. Valójában viszont több kutatás is rámutatott már, hogy a szerelmesek átlagosan heti 2,2 alkalommal bújnak össze, így ez teljesen normálisnak számíthat. Ő azonban hangsúlyozza, mindenki más, így ezt nem is szabad figyelembe venni, hanem inkább a helyzetre és a változásokra kell koncentrálni.

Mondjuk, ha egy pár fél éve van együtt, de csak havi egyszer szeretkeznek, az figyelmeztethet problémára, ám kisgyerekes, dolgozó szülők esetében ugyanez a szám természetes lehet. Elárulta, sok mindentől függ, hogy hány szeretkezés a normális, illetve hozzátette, hogy a szex gyakorisága a kapcsolat szakaszaiban is eltérő lehet.

A pornónézés, mint problémaforrás

Tracey Cox elmondta, sok pár fordul hozzá azzal a kérdéssel is, hogy miért néz a partnerük pornót. Sokan súlyos gondnak könyvelik ezt el, és azt a következtetést vonják le, hogy a másik nem találja kielégítőnek a szexuális életüket. Ő azonban mindig felhívja a figyelmet arra, hogy, amíg ez nem megy a szeretkezések rovására, egyáltalán nem ad okot az aggodalomra. Nem jelenti azt, hogy már nem szereti a férfi a nőt, és azt sem, hogy valami másra vágyik: ez egy teljesen normális dolog, és nem okoz problémát. Sőt, több tanulmány is megmutatta, hogy a pornónézés és a maszturbáció növelheti akár a libidót is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor minden ugyanúgy zajlik

A változatosság sokszor gyönyörködtet, de nem minden esetben. A szexet illetően persze fontos, hogy néha legyen egy kis izgalom, de nincs erre mindig szükség. A szakértő szerint a párok nagy része a legtöbbször ugyanúgy szeretkezik, azonban ez nem feltétlenül jelzi azt, hogy monotonná, unalmassá vált a kapcsolatuk. Inkább azt, hogy ismerik már egymást, tudják, mi hogy jó a másiknak, és azt is, hogy mire számíthatnak - ez pedig csak erősíti a kapcsolatot. Viszont az is fontos, hogy egyszer-egyszer kipróbáljanak új pózokat, helyszíneket, és beszélgessenek a vágyaikról, fantáziáikról.

Nem minden szex tökéletes

A filmekben és ezáltal sokak elvárásaiban is a szex mindig egy tökéletes, érzéki élmény, a valóságban viszont egyáltalán nem mindig ilyen, hanem ennél sokkal több. A szakértő szerint nem baj, ha nem minden szeretkezés olyan, amilyennek a pár tervezte: sokkal fontosabb, hogy érezzék egymás szerelmét, tudjanak nevetni a bakikon, jól szórakozzanak, és teljesen ellazuljanak a másik jelenlétében.

Így lesz még élvezetesebb a szex

Van néhány apróság, ami még intenzívebb élménnyé teheti a szeretkezést. A következő apróságokkal nagyobb gyönyört tapasztalhattok meg mindketten.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük